Europa i Svijet
Hrvatska
Wizardsi dali ponudu Bojanu Bogdanoviću

Wizardsi dali ponudu Bojanu Bogdanoviću

Autor: Paulo Sarić

Njome su dobili pravo da izjednače svaki ugovor ponuđen našem reprezentativcu.

Prema pisanju The Washington Posta Bojan Bogdanović je očekivano postao ograničeni slobodni igrač. Potez koji se dugo smatrao formalnošću konačno je povučen u ponedjeljak kada je Washington dao qualifying offer čime je momčad iz glavnoga grada SAD-a dobila mogućnost da izjednači svaku ponudu koju naš reprezentativac dobije ovog ljeta. Uz Bojana, ograničeni slobodni igrač postao je i Otto Porter Jr.

Oba igrača sada imaju mogućnost potpisati nove ugovor s Wizardsma ili se okušati na tržištu, što se očekuje da će obojica i napraviti. U tom slučaju Washington ima rok od 48 sati tijekom kojega može izjednačiti ponudu koji njegovi igrači dobiju. Bogdanović je u novi klub prešao iz Brooklyn Netsa pred kraj prošle sezone i u 26 utakmica prosječno bilježio 12.7 koševa uz tricu od 39 posto.

Bogdanović koji se trenutno nalazi na odmoru prije nekoliko je dana u izjavi za Dnevnik Nove TV kazao da se nada da će biti jedan od nositelja igre gdje god da pođe, a kazao je i da se za hrvatsku reprezentaciju treba igrati srcem i da oni koji se imalo premišljaju ne trebaju niti doći.