Hrvatska
Worku načeo, Črnjević dokrajčio Splićane

Worku načeo, Črnjević dokrajčio Splićane

Autor: Branko Tabak

Velika pobjeda Zaboka!

Odlična košarkaška predstava u Zaboku. Igrači Ivana Tomasa slavili su protiv ABA-ligaša Splita 92-88 i tako Žutima nanijeli peti poraz ove sezone.

Zabok je predvođen Eyassu Workuom već u prvoj četvrtini stekao dvoznamenkastu prednost (27-14). Od tih 27 poena, 13 je zabio Amerikanac koji je sezonu započeo u Zadru.

Split se u drugog četvrtini stabilizirao, igralo se koš za koš te se na veliki odmor otišlo s rezultatom 49-37 za domaćine.

Slijedi Splitov povratak. Nakon treće četvrtine prepolovili su zaostatak na šest poena, a u posljednjoj napravili seriju 10-0 te od zaostatka 78-73, stigli do vodstva 78-83.

Činilo se da je tu Zabok slomljen, no u preostale tri i pol minute gledali smo pravu dramu s Antonijom Črnjevićem u naslovnoj ulozi. Od 15 posljednjih poena Zaboka postigao ih je 12. Preuzeo je na sebe odgovornost i zabijao svaki puta kada je trebalo pa i nakon Perkovićeve trice za 88-88. Pri rezultatu 90-88 za Zabok Perković je 10 sekundi prije kraja promašio tricu, Črnjević skočio u obrani, a nakon brzog prekršaja mirno pogodio oba bacanja za veliko slavlje Zabočana.

Split se ovim porazom udaljio od samog vrha poretka, dok je Zabok četvrtom pobjedom u nizu sustigao Sonik Puntamiku i ozbiljno napao peto mjesto HT Premijer lige. 

Worku je utakmicu završio s 29 poena, Črnjević ih je postigao 16, a Patrik Jambrović 14. 

Kod Splita Marko Luković je zabio 21, Toni Perković 19, Marin Marić 15 i Darko Bajo po 15. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore