Hrvatska
(Ž) U-16: Dvije pobjede hrvatske kadetske reprezentacije nad Slovenijom

(Ž) U-16: Dvije pobjede hrvatske kadetske reprezentacije nad Slovenijom

Autor: Paulo Sarić

Nakon šest pripremnih utakmica naše kadetkinje imaju tri pobjede i tri poraza.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija u posljednja je dva dana dvaput odmjerila snage protiv vršnjakinja iz Slovenije. U oba susreta igrana u Slavonskom Brodu naše su cure slavile. Prvi je dvoboj bio neizvjestan od početka do kraja, što je i razumljivo s obzirom na utakmicu na tako mali broj poena. Konačnih 48-44 dovoljno govori o kakvom se susretu radilo. Slovenke su bolje otvorile meč i nakon prvih deset minuta vodile 9-11, da bi na poluvrijeme otišle s prednošću od pola koša. U nastavku smo gledali istu sliku, a gošće su u jednom trenutku imale i tri posjeda prednosti. No, izvrsnom posljednjom dionicom u kojoj su susjedama dopustile tek devet koševa, naše su cure preokrenule rezultat i došle do pobijede bitne za samopouzdanje. Najbolje u redovima Hrvatske bile su Mia Vukšić s 14, te Franka Zadro s deset koševa, dok su Slovenke predvodile Burgar i Debeljak s po 14 poena.

- Za nas je ovo bila prva priprema utakmica, u kojoj smo ravnopravno igrali protiv reprezentacije Hrvatske koja se priprema za Europsko prvenstvo A divizije. Treba pohvaliti cure za pravi pristup i prikazanu igru. Na trenutke su prikazale igru kakvu želim gledati na Europskom prvenstvu, no i dalje imam dosta rezerve što moramo postupno ukloniti – rekao je slovenski izbornik Gašper Sluga u izjavi za službene stranice saveza.

HRVATSKA – SLOVENIJA 48:44 (9:12, 11:9, 9:14, 19:9)

HRVATSKA: Vukšić 14, Jelenkovič, Obratov 4, Bilić 3, Ćurić 6, Oštrić, Haklička 1, Tuftan 2, Zadro 10, Ostojić 7, Savić 1.

SLOVENIJA: Debeljak 14, Burgar 14, Horvat 10, Tajher 5, Ocvirk 1, Novovič, Zupanc, Kastelic, Feratović, Merlak, Šantelj, Kandus.

foto: HKS

Jučerašnji je susret, pak, pružio potpuno drugu sliku. Mlade su Hrvatice od početka zagospodarile terenom i pokazale da se s pravom one natječu u A diviziji europske košarke. Nije im dugo trebalo da izgrade dvocifrenu prednost, a već do poluvremena su otišle na plus 24. Susjede bolje otvaraju nastavak i promjenom obrane zbunjuju izabranice Deana Nemeca koje su u trećoj dionici zabile tek 13 koševa, te smanjuju zaostatak. Ipak, na jednoznamenkasti minus nisu stigle. U posljednjih deset minuta naše su im reprezentativke dopustile tek četiri poena i na koncu slavile s ogromnih 80-50.

- Naša obrana nije bila na razini jučerašnjeg susreta, što se vidi i po konačnom rezultatu. No, iskušali smo neke taktičke zamisli radi čega nam je lakše pretrpjeti takav rezultat. Domaće cure su to iskoristile, zabile deset trica i zasluženo slavile – kratko je rekao slovenski izbornik poslije jučerašnjeg dvoboja.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija sutra putuje u Srbiju gdje će u Banjoj Koviljači odigrati tri pripremna susreta protiv domaće reprezentacije. Povratak u Požegu na rasporedu je 27. srpnja, a Europsko prvenstvo A divizije počinje 4. kolovoza u francuskom Bourgesu.