Hrvatska
Za nas je osmo mjesto kao naslov prvaka

Za nas je osmo mjesto kao naslov prvaka

Autor: Branko Tabak

Što nam Zabok sprema za novu sezonu...

Dragutin Črnjević Čiko, nakon što je mjesto trenera KK Zabok prepustio Ivanu Perinčiću, u razgovoru za Basketball.hr u ulozi sportskog direktora otkrio je aktualno stanje po pitanju rostera ekipe kao i ciljeve za nadolazeću sezonu 2017/18.

- Preko Kvarnera u Zabok je stigao Šibenčanin Franko Kalpić, doveli smo i 23-godišnjeg Zvonimira Ćutuka koji pokriva poziciju četvorke i koji je do sada uglavnom igrao A2 ligu po zagrebačkim klubovima poput Verna, Bosca ili Rudeša. Antonio Črnjević ostaje još godinu dana u Zaboku, a velika nam je želja momčadi priključiti Ivana Vučića iz Cedevite. Tu smo vrlo blizu dogovora. Želimo složiti momčad od domaćih igrača. mahom mladih momaka, kako smo to radili i godinama ranije. Prilika je to dečkima da kroz igranje u Premijer ligi napreduju, naprave iskorak. Primjer za to je Ive Ivanov, sjajan dečko i igrač koji je dvije godine proveo kod nas u Zaboku, bio pravi profesionalac, a potom se dokazao kroz ABA ligu.

Ive Ivanov 

Ciljevi sezone se neće mijenjati u odnosu na prošlu sezonu ili...

- Jasno je da želimo uvijek ići naprijed. Nekima je cilj naslov prvaka. Dosegnuti doigravanje i osmo mjesto nam je isto što i biti prvak države. Bit će to teška sezona. Iz igre ispadaju tri ekipe, raspored nam je iznimno težak, ali znate kako kažu: 'kada pobjeđuješ svaki je raspored dobar, kada gubiš niti jedan ne valja'. Mi ćemo se truditi biti konkurentni svim ekipama od petog mjesta na dolje pa ćemo vidjeti kako će to izgledati i hoće li biti potrebe za pojačanjima.

Foto: zabok.hr


Popularni Čiko naglasio je još jednu važnu stvar.

- Mi imamo krov nad glavom, novu dvoranu i na svakoj utakmici 1500 do 2000 ljudi. To je za nas kao kada se na Višnjiku pojavio 7000 navijača. Svaka domaća utakmica je događaj, fešta i tu ćemo tražiti dodatni motiv i pokretačku snagu, rekao je Črnjević.


Prokomentirao je i pokretanje Druge ABA lige.

- Šini mi se da je sve to na prečac i na brzinu odrađeno. Moja saznanja o ligi su uglavnom iz medija. Činjenica je da nas nitko nije kontaktirao, pa su saznanja malena. Da je bilo ozbiljne ponude uz prezentaciju sigurno bi mi u klubu razmotrili mogućnost igranja i donijeli odluku. Uglavnom sve je izvedeno ubrzano, a kako će završiti ne znam.