Hrvatska
Za Splićane dosadašnjih 0-3 protiv Gorice još je veći izazov

Za Splićane dosadašnjih 0-3 protiv Gorice još je veći izazov

U srijedu u 19 sati na Gripama četvrtfinalnu seriju započinju Split i Gorica.

Kreće najzanimljiviji dio sezone u hrvatskoj košarci, na rasporedu su dvoboji četvrtzavršnice doigravanja. Na Gripe (srijeda, 19 sati) u prvoj utakmici četvrtzavršnice stiže Gorica, koja se ove sezone pokazala kao iznimno neugodan rival "Žutima".

- Imamo 0:3 s Goricom ove sezone, ali to nam je još veći izazov. Momčad je to koja zna igrati košarku, odlično čitaju igru, gotovo svi igrači imaju šut za tri poena. Treba pronaći put do pobjede. Proučili smo ih, ali sve to treba pokazati na terenu. Naše ambicije se znaju, a to je pobjeda - rekao je trener Splita Ante Grgurević. Svjestan je Grgurević da njegovu momčad čeka težak posao.

- Sesarova ekipa ima glavu i rep. Imaju puno veću kvalitetu nego što je pokazao plasman na ljestvici. To kažem uz veliko poštovanje, jer smo triput poraženi. U posljednje vrijeme Split je ušao u formu, regularni dio sezone "Žuti" su zaključili s tri pobjede.

- Nastojao sam od prvog dana igračima prenijeti način razmišljanja. Imali smo seriju od tri poraza, ali nisam dozvolio da igrači spuste glave. Sada nakon tri pobjede sigurno je lakše igrati - kaže Grgurević.Splitov trener ne želi gledati dalje od utakmice, koja je pred njim. Takav stav je zauzeo otkako je sjeo na klupu, nije ga promijenio ni uoči doigravanja.

- Moja želja i cilj je utakmica sutra. Jedna momčad je živi organizam koji se mijenja na dnevnoj bazi - zaključio je Grgurević.