Hrvatska
Zabočani najavljuju profesionalan pristup protiv bratske Cedevite u polufinalu

Zabočani najavljuju profesionalan pristup protiv bratske Cedevite u polufinalu

Autor: Paulo Sarić

Za razliku od prethodna dva ogleda ovih protivnika, večeras je slavio Zabok.

Bio je to susret kakav se i očekivao. Neizvjestan do posljednje minute. Za razliku od prva dva ovosezonska dvoboja, ovaj je pripao Zaboku. Imali su Šibenčani priliku da dođu do pobjede, no Milekoviću je pet sekundi bilo premalo da izvede loptu pa se prilika za plasman u polufinale pošla u nepovrat.

- Očekivali smo ovakav susret pošto su i prve dvije utakmice sa Šibenikom bile slične. Večeras nas je pomazila sreća nakon što smo u dosadašnjem rijeku sezone na sličan način izgubili nekoliko dvoboja. Cedevita je favorit u polufinalu, no idemo se potući pa što bude – izjavio je visoki Antonio Vlaić nakon večerašnjeg ogleda.

Njegov je trener Ivan Perinčić raspoložen izišao pred novinare. Jednako kao u prošli četvrtak kada je njegova momčad na istome mjestu odmjerila snage sa Zadrom. Uz jednu „sitnu“ razliku. Večeras je Zabok pobijedio.

- Ponosan sam na svoje dečke. Odigrali su stvarno briljantnu utakmicu. Imali smo i psihološki uteg s obzirom na ishod prethodna dva susreta sa Šibenikom. Ovo je velika pobjeda za sve nas. Za klub i za grad – rekao je Zadranin na klupi Žutih lavova i dodao - Šibenik je konstantno igrao s četiri niža igrača pa sam morao mečirati kako nam ne bi stvarali toliko problema na poziciji četiri. Imali smo previše izgubljenih lopti, 18, no ovo je mlada ekipa. Moje momke povuče lopta, povuče igra.

Zabok u polufinalu ide na Cedevitu. Ždrijeb nije mogao biti teži ako se zna da je zagrebački sastav daleko najskuplja i najkvalitetnija hrvatska momčad. No, dodatnu draž susretu daje i činjenica da su Cedevita i Zabok „dva kluba bratska“.

- Profesionalizam je profesionalizam. Zahvalan sam Cedeviti što su nam ustupili dva igrača na posudbu, a na nama je da se potučemo za pobjedu i odigramo za dušu. Nama je to najlakša utakmica. Ovo je bilo finale za nas. Istina je da su Cedevita i Zabok partnerski klubovi. I ja sam u jednu ruku produkt Cedevite te sam zahvalan i Veberu i Mamiću na onome što su mi pružili.

Šibenčani su, s druge strane, bili u dijametralno suprotnom raspoloženju. Od dugo i glasno najavljivane podrške navijača nije bilo niti „p“, a u prilično su komornoj atmosferi praznog Višnjika Anzulovićeva je momčad ostala za dlaku prekratka od željenog „hat-tricka“ protiv Zaboka.

- Obrambeno nismo ispoštvali dogovoreno. Nedostajalo nam je koncentracije. Zabok nije bolji od nas, no… Teško je išta reći. Željeli smo pobjedu više od ičega. U ključnim smo momentima, prilikom našeg vodstva napravili nekoliko grešaka te smo propustili prelomiti utakmicu. Oni su iskoristili naše greške i prešli u vodstvo koje nisu ispustili do kraja – utučenim je glasom rekao Domagoj Šarić, mlada nada dalmatinskog sastava.

Za razliku od njega, trener Vladimir Anzulović bio je puno bolji u skrivanju emocija. No, ne treba sumnjati da je i njega večerašnji poraz pogodio.

- Čestitam Zaboku na pobjedi. Zaslužili su je, večeras su bili bolji od nas. Primili smo previše poena. Imali smo i problema s branjenjem na visokim pozicijama jer je Bundović ponovno rano upao u probleme s osobnim pogreškama. Zabok je bio koncentriraniji te je zasluženo pobijedio – kazao je mlađi Zula.

Upravo je smanjena minutaža ponajboljeg šibenskog igrača Filipa Bundovića koji je večeras na parketu proveo samo sedam i pol minuta bila voda na zabočki mlin. Visokom Zagrepčaninu to nije prvi put ove sezone da zbog osobnih pogrešaka ne može pomoći svojoj momčadi.

- Svi imamo mane i hendikepe. On je talentiran na jednu stranu, no ima problema s prekršajima. Zabok ima puno jača tijela od naših i danas je to presudilo – zaključio je Vladimir Anzulović.