Hrvatska
Zabočani traže prvu domaću pobjedu, Kaštelani se nadaju iznenađenju

Zabočani traže prvu domaću pobjedu, Kaštelani se nadaju iznenađenju

Autor: Paulo Sarić

Hoće li Zabok do prve domaće ili Ribola do prve pobjede u HT Premijer ligi?

U drugome susretu sedmoga kola HT Premijer lige u Zaboku će se sastati istoimeni domaćin i posljednjeplasirana Ribola Kaštela. Za razliku od gostiju koji do sada nisu okusili slast pobjede, Žuti lavovi se trenutno nalaze na trećem mjestu s polovičnim učinkom od po tri pobjede i tri poraza. Momčad Ivana Perinčića, zanimljivo, sve je pobjede ostvarila na gostujućem terenu, dok u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku ove sezone još uvijek nisu trijumfirali. Dva su očekivana poraza upisali protiv favoriziranih abaligaša, dok ih je u prvom kolu iznenadio zasad neporaženi GKK Šibenik. Je li došlo vrijeme za prvu domaću pobjedu?

- Slijedi nam serija od četiri važne utakmice u kojima možemo puno toga riješiti. Idemo korak po korak. Prva nam dolazi Kaštela. Veliki smo favoriti i nadam se da ćemo to i opravdati na terenu. Ne pada nam na pamet da podcijenimo goste. Pripremamo se maksimalno ozbiljno, kao i za sve dosadašnje utakmice. Puno bi nam značila i potpora s tribina, koja, nadamo se, neće izostati – rekao je u najavi današnjeg susreta trener Zaboka Ivan Perinčić za portal Zagorje.com.

Kao što je razvidno iz izjave domaćeg stratega, Zabočani s velikim očekivanjima ulaze u susret, a očekuje se i osjetna podrška s tribina uz obavezni dress code – žuto.


Za razliku od njih, dalmatinski prvoligaš s ponešto realnijim ambicijama pristupa dvoboju. Kaštelani su poraženi u svih pet dosadašnjih utakmica, a najveću su priliku za prvom pobjedom propustili u prošlu subotu kada su na domaćem parketu tijesno poraženi od Hermes Analitice. No, vidljiv je pomak u igri Kaštelana pa se trener gostiju nada iznenađenju.

- Kod Zaboka je uvijek bilo neugodno gostovati, a sad je to posebno izraženo s obzirom na novu dvoranu, a s njom i puno bolju atmosferu na utakmicama. Odlična su momčadi, dobro pokrivena na svim pozicijama. Iako mi i dalje imamo velikih problema s ozljedama, mislim da smo napravili dobru pripremu za utakmicu, što je uvijek osnovni preduvjet za moguće iznenađenje. Iako Zabok nije idealan suparnik za to, želimo prekinuti seriju negativnih rezultata – kazao je trene Kaštelana, Luka Žitko.

Težine posla koji ih očekuje svjestan je i mladi Roko Galić koji smatra da gosti, svim problemima s ozljedama unatoč, u Zaboku nisu bez šansi.

- Očekuje nas teško gostovanje jer Zabok igra jako dobro i u odličnom je ritmu. Naša je želja pokušati napraviti iznenađenje. Dobro radimo, iz dana u dan poboljšavamo svoju igru i usprkos velikim problemima s ozljedama mislim da možemo odigrati dobru utakmicu i nadati se pozitivnom rezultatu – izjavio je mladi Roko Galić.

Susret počinje večeras u 19 sati i 30 minuta.