Hrvatska
Zabočki "Warriorsi" startali uvjerljivo u novu sezonu

Zabočki "Warriorsi" startali uvjerljivo u novu sezonu

Autor: Teo Cilar

Trener Zaboka Ivan Tomas može biti vrlo zadovoljan igrom njegove momčadi u prvom kolu na gostovanju kod Dubrave Furnir.

Košarkaši Zaboka bili su vrlo uvjerljivi na otvaranju HT Premijer lige. Oni su na gostovanju u Zagrebu kod Dubrave došli do pobjede 106:84 (28:15, 30:30, 30:20, 18:19).

Na otvaranju nove sezone u HT Premijer ligi vidjeli smo uvjerljivu predstavu košarkaša Zaboka. Dubrava Furnir u ovom susretu nije niti jednom vodila, a tek su jednom izjednačili rezultat i to na početku kada je poslije zakucavanja Markusa Lončara, Kristijan Šutalo polaganjem izjednačio i tako zabio prve povratničke poene domaćina u najviši rang. Luka Tomas je na tri minute do kraja četvrtine s dvije trice donio prvo dvocifreno vodstvo Zaboka na utakmici 20:10. Posljednje minute prvog perioda bile su u znaku Patrika Jambrovića koji je ubacio 6 od 8 gostujućih poena za plus 13.

Obrane u drugoj četvrtini praktično nije bilo, a tu su najviše uživali gledatelji jer su vidjeli 60 poena, po 30 s svake strane. Zabok je u dva navrata dolazio do najviših plus 15 u prvom poluvremenu, a na odmor su otišli vodstvom 58:45.

Treća dionica bila je ona u kojoj je riješeno pitanje pobjednika. Zabok je i u toj dionici uspio ubaciti 30 poena, a u dva su navrata došli do 24 poena prednosti. Nakon tri četvrtine ubacili su čak 88 poena što se rijetko viđa na našim košarkaškim parketima.

Gosti su u posljednjoj četvrtini rutinski odradili posao i zadržali stečenu prednost te na kraju potpuno zasluženo slavili s 22 poena razlike. Tomas je bio prvo ime susreta s 17 poena te po 3 skoka i asistencije dok je Lončar zabio 14 uz 8 skokova i 3 asistencije. Uz njih dvojicu, Zabok je imao još četiri dvoznamenkasta strijelca, a to domaća Dubrava Furnir nije mogla pratiti. Njih je predvodio Marko Šarac s 17 poena i 3 skoka dok je Christopher Hortman zabio 14 uz 5 skokova i 4 asistencije.