Hrvatska
Zabok bez Luke Tomasa i Gabrijela Marića nagazio Dubravaše

Zabok bez Luke Tomasa i Gabrijela Marića nagazio Dubravaše

Sjajna predstava Petra Marića.

U 19.kolu HT Premijer lige Zabok je slavio uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Furnira u Dubravi. Bilo je 93:63 u susretu gdje su gosti dominirali tri četvrtine, a Furnir je ”živio” do poluvremena (33:38).

Zahvaljujući Luki Panduriću, Dubravaši su bolje otvorili susret (12:4), te dobili prvu četvrtinu 19:13. Gosti koji su nastupili bez Luke Tomasa i Gabrijela Marića u drugoj četvrtini nakon prednosti Furnira 26:21 rade seriju 15:2 uz dvije trice Andre Anzulovića i Luke Krajinovića.

Nakon spomenutih 38:33 za Zabok nakon prvih dvadeset minuta u nastavku smo vidjeli potpunu dominaciju sastava Ivana Tomasa koji je predvođen Petrom Marićem izdominirao parketom dvorane u Dubravi.

Posebno raspoložen bio je Marić koji je ubacio 25 poena (trice 5/6). Po 13 su dodali Antun Maričević (10sk) i Patrik Jambrović (11 sk). Eyassu Worku (6as) i Anzulović (trice 4/7) su ubacili po 12, a Krajinović 11. Kod Furnira tek je Pandurić bio raspoložen (23), a Tramaine Isabell je dodao 15.

”Mislim da smo mi danas odigrali vjerojaatno najbolju utakmicu ove sezone. Spojio se vrhunski šut sa jako dobrom obranom. Falili su nam Luka Tomas i Gabrijel Marić kao igrači iz petorke, ali momci koji su ih zamjenili dobro su odigrali. Drago mi je da neki mlađi igrači pokazuju napredak”, kazao je nakon susreta trener Zaboka Ivan Tomas.

”Težak poraz i možemo reći nedopustiv poraz na domaćem parketu od slabijeg Zaboka za koji nisu igrali Luka Tomas i Gabrijel Marić. Oni su susret rješili u trećoj četvrtini s nekoliko kontranapada i otvorenih šuteva gdje smo jednostavno stali i izgledali kao da smo prestali igrati. Na treningu izgledamo puno bolje i moramo skupiti glave, odraditi neke sastanke i krenuti igrati bolje da ostanemo u ligi”., izjavio je kapetan Furnira Petar Perić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore