Hrvatska
Zabok doveo srebrnog mladog reprezentativca

Zabok doveo srebrnog mladog reprezentativca

Autor: Saša Ćirić

Istovremeno, bivšem mladom reprezentativcu je produžen ugovor.

Košarkaški klub Zabok je pojačao svoju visoku liniju mladim Dubrovčaninom koji je ovog ljeta bio član sjajne U20 selekcije koja je osvojila srebro u njemačkom Chemnitzu. Domagoj Proleta (20, 207 cm) je prošlu sezonu proveo u redovima Zagreba, a postizao je 12.2 poena i 5.3 skokova (prvi skakač momčadi) u prosjeku. Riječ je o igraču koji je imao iznimno zanimljiv razvoj karijere, već kao petnaestogodišnjak je završio u redovima madridskog Reala, s kojim je osvojio juniorsku Euroligu u sezoni 2014/15. Proleta može igrati na obje visoke pozicije, a od zanimljivih karakteristika ističemo njegovu aktivnost na ofanzivnom skoku i dobar šut s distance (38.9 % za tricu u sezoni 2017/18). Prema riječima Dragutina Črnjevića, mladi reprezentativac je potpisao jednogodišnji ugovor.

Domagoj Proleta

Proleta neće biti jedini igrač Zaboka s iskustvom igranja u mladoj reprezentaciji. Patrik Jambrović (22, 202 cm) je za U20 reprezentaciju igrao u generaciji Luke Božića, Lovre Mazalina i Roka Badžima. Mladi Čakovčanin je karijeru počeo u rodnom gradu, a za prve minute na prvoligaškoj razini se izborio kod Marijana Mancea u Kvarneru 2010 u sezoni 2014/15. Od sezone 2016/17 je član Zaboka, a potpisom na novi ugovor se vezao na još dvije sezone.

Patrik Jambrović

Kontaktirali smo Patrika i dobili kratki komentar oko produženja ugovora.

Produžio si ugovor sa Zabokom na još dvije sezone. Ljudi u klubu su očito zadovoljni?

Da, produžili smo ugovor, i klub i ja smo bili zainteresirani za daljnju suradnju i to se na kraju ostvarilo.

Što očekuješ od nove sezone u koju ulazite s novim trenerom, Ivanom Tomasom?

Očekujem da ćemo ispuniti očekivanja od nadležnih u klubu i ostvariti odličan rezultat, a individualno da odigram što bolje i efikasnije i da pomognem ekipi ostvariti taj rezultat.