Hrvatska
Zabok i drugi puta u tjedan dana 'nokautirao' Sinjane

Zabok i drugi puta u tjedan dana 'nokautirao' Sinjane

Autor: Ferata.hr

Nakon slavlja u Kupu Zabok je Alkaru priuštio i prvenstveni poraz.

Bila je to preslika dvoboja od prije sedam dana u kojem se Alkar držao tek kroz prvih deset minuta, nakon čega je slijedio drastičan pad i kraj svih nadanja u pozitivan ishod, piše portal Ferata.hr. 

Zabok – Alkar 97:77 (22:16, 29:22, 23:21, 23:18)

Zabok – Gradska dvorana.
Suci: Alfred Jovović, Antun Toni Reić, Domagoj Marunica

Zabok: Martinko, Lisica (10), Radovčić (18), Tomas (5), Galić (6), Črnjević, Ćutuk (8), Anzulović (6), Tuđen, Proleta (12), Jambrović (12), Batur (20).

Alkar: Brown (17), Jurela, Modrić, Šimunović-Erpušina (2), Markulin (15), Marić, Šipić (7), Svalina (4), Kanaet (16), Vučić (16).

Otvaranje susreta otišlo je na stranu Zaboka, ali Alkar se pribrao i nakon zaostatka od 7-0 brzo uhvatio priključak. Egal igra potrajala je sve do minutu prije kraja prve četvrtine, ali u samoj završnici domaćin je dodao gasa i pobjegao na 22:16.

Nakon svega minutu i pol igre u drugom periodu prednost domaćih je serijom 7-0 narasla je 13 koševa, Alkar se potpuno pogubio i praktički ovisio o improvizaciji Vučića koji je jedini u tom vremenu zabijao iz igre. Sve to rezultiralo je novim najvećim domaćim vodstvom od čak 19 razlike, koliko je bilo u 16. minuti.

Ipak, u samoj završnici prvog dijela Alkar je smanjio veliki minus. Prvo je nakon lijepe akcije položio Šipić, da bi u posljednjoj sekundi prvog dijela, sa zvukom sirene, tricu pogodio Brown za minus 13 (51:38). Bio je to tek tračak nade, ali realno bez velike osnove s obzirom na manjak rotacije i energetski pad koji se posljedično morao dogoditi.

Sredinom trećeg perioda, nakon pogođenog koš-faula Batura, Zabok je prvi puta ostvario preko 20 koševa viška, što je bio trenutak kada je i najoptimističnijim navijačima Alkara postalo jasno da se niti ovog puta neće imati čemu veseliti.

Bilo je tu još ponekih sinjskih bljeskova, ali daleko od potrebnog za bilo kakvu pomisao o preokretu. Na kraju domaćin je slavio rezultatom od 97:77, rutinirano i bez prevelikog stresa. Alkara, pak, sada čeka novo gostovanje i to u Zagrebu protiv Hermes Analitice.

Danas smo saznali i kako će ozlijeđeni igrač Alkara Petar Žaper pauzirati oko tri mjeseca, kada je najavljen povratak na parket, što je puno bolje od prvotnih prognoza. Mladom košarkašu, koji se ozlijedio na utakmici u Splitu, puknuo je kolateralni ligament uz rupturu prednjih križnih ligamenata.

Rezultati by SofaScore