Hrvatska
Zabok krenuo jako, Zadar preokrenuo rezultat i upisao uvjerljivu pobjedu

Zabok krenuo jako, Zadar preokrenuo rezultat i upisao uvjerljivu pobjedu

Autor: KK Zadar Photo: Mladen Ban/KK Zabok

HT Premijer liga

U 9. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra su na gostovanju kod Zaboka ostvarili osmu prvenstvenu pobjedu. Momčad Danijela Jusupa bez većih je problema slavila rezultatom 70:85.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, pogodili četiri trice u prvoj četvrtini i uz još nekoliko koš-faul situacija poveli 25:19 nakon deset minuta igre. Početkom druge dionice razlika je narasla na +8 (27:19), a onda je krenula serija Zadra. Jordano i Čampara zabili su trice, Drežnjak koš i dodatno bacanje pa Jordano i Ramljak po dva bacanja za prekoret na 27:32. S tom se distancom otišlo i u svlačionice pri rezultatu 37:42.

U trećoj četvrtini Zadrani su praktički prelomili susret. Obrana je ostala na razini iz druge četvrtine, sa tek 12 primljenih poena, a u napadu su povukli Drežnjak, Božić i Čampara, nadovezali se Klarica, Žganec i Davis i uoči posljednjih deset minute igre na semaforu je svijetlilo dotad najvećih +15, 49:64.

Zabočani se još nisu predavali te su šest minuta prije kraja došli na svega -6, 62:68, no bliže od toga ipak nisu mogli. Lakić, Davis i Jordano serijom trica definitivno su odveli utakmicu u mirne vode.

Najefikasniji u zadarskim redovima bio je Sani Čampara sa 16 koševa, Antonio Jordano zabio je 11, a Juan Davis, Arijan Lakić i Marko Ramljak po 10. Zabok su predvodili Marko Perović sa 17 te Ivan Kučan sa 14 poena.

STATISTIKA

Ljestvicu HT Premijer lige predvode Zadar i Cibona s omjerom 8-1, dok Split i Šibenka imaju po 7-2.

Sljedeći ispit Jusupovu momčad očekuje u petak 2. prosinca od 19 sati, kada u Dvorani Krešimira Ćosića, u sklopu 9. kola AdmiralBet ABA lige, gostuje beogradski FMP. Dva dana kasnije u novom prvenstvenom kolu na Višnjik stiže Alkar.