Hrvatska
Zabok lako do završnice, Alkar bez Trninića, Došena i Collinsa koji je očito 'bivši'

Zabok lako do završnice, Alkar bez Trninića, Došena i Collinsa koji je očito 'bivši'

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Zabok

Kup Krešimir Ćosića

Alkar je u okviru 1/16 finala Kupa Krešimira Ćosića gostovao u Zaboku. Domaća momčad put prema pobjedi utabala je u prvih 20 minuta i na kraju slavila 80:70, piše portal Ferata.hr

Zabok – Alkar 80:70 (29:21, 24:12, 17:20, 10:17)

Zabok – Gradska dvorana.
Suci: Bojan Kruljac, Goran Rogić, Mladen Vukojević

Zabok: Martinko, Levanić-Kutni (14), Buljević (15), Brocić, Vručinić, Črnjević (11), Budimir (10), Borovčak, Ćutuk (8), Gunjina (9), Antonić, Garrett (13).

Alkar: B. Jurela (6), I. Jurela (2), Pralija, Gizdavčić (9), Putnik, Krstanović (8), Tomašević (8), Talaja, Vučić (14), Jukić (6), Gilbert (17).

Alkar je u egalu izdržao svega šest minuta, nakon čega domaćini dodaju gasa i polako počinju graditi prednost koja je pred sam kraj prve četvrtine iznosila i deset viška.

Zabok se u drugom periodu brzo ustalio na dvocifrenoj prednosti, da bi u narednim minutama grabio i prema 20 viška, što je i ostvario na poluvremenu (53:33).

U drugom dijelu utakmice Alkar je ponudio bolje izdanje, iako je činjenica da je i Zabok donekle usporio. Tri i pol prije kraja sinjska se momčad spustila do minus 10, a poslije novih minutu i pol semafor je pokazao i minus osam (75:67).

Nažalost, bolje od toga nije išlo pa je Zabok slavio zasluženu pobjedu, drugu protiv Alkara ove sezone.

Sljedeća obveza sinjske momčadi bit će 4. prosinca kada je na rasporedu gostovanje protiv Cibone.

Danas na klupi Alkara nije bilo trenera Marka Trninića koji je zbog bolesti ostao izvan stroja, stoga je s momčadi ravnao njegov pomoćnik Zdravko Vučković.

Zbog istih razloga utakmicu je preskočio i Došen. Odsutan je bio i Collins za kojeg je izvjesno da je zaključio karijeru u Sinju.