Hrvatska
FOTO: Zabok na krilima Marića i Vlaića do završnice Krešinog kupa

FOTO: Zabok na krilima Marića i Vlaića do završnice Krešinog kupa

Autor: Teo Cilar

Alkar pred fantastičnom podrškom Maligana nije uspio iznenaditi Zabok.

Vrlo neizvjesna utakmica u prvih 30 minuta otišla je na stranu gostiju iz Zaboka koji su susret prelomili u posljednjoj dionici i na kraju slavili rezultatom 67:77.

Alkar-Zabok 67:77 (20:21, 22:18, 13:17, 12:21)

Kompletna statistika utakmice

Prvih 30 minuta gledali smo vrlo izjednačenu košarku. Alkar je na početku poveo s 5:0 da bi Zabok uzvratio serijom 9:0, a u dva su navrata u prvoj četvrtini gosti imali plus pet. Alkar se vratio do kraja perioda na minus jedan. Neizvjesno je bilo i u drugoj četvrtini u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, ali Alkar je u završnici prvog poluvremena bio nešto bolji i na odmor odlazi s tri poena prednosti.

Alkar je odmah na početku treće četvrtine u dva navrata došao do plus pet, a to je bila najviša razlika koju su imali i jedni i drugi u prvih 30 minuta utakmice. Zabok je brzo stigao pet koševa minusa te prelazi u minimalno vodstvo koje se i tijekom cijele treće četvrtine mijenjalo. Na utakmici se vodstvo mijenjalo čak 15 puta, a rezultat je bio izjednačen sedam puta. Zabok je na samom kraju četvrtine došao do poena prednosti.

Gosti na krilima Ivana Vučića i Patrika Jambrovića na početku posljednje četvrtine rade seriju 8:0 i dolaze do vodstva 64:55. Marko Šarac tada postiže pet poena u nizu za Alkar i dovodi domaćine na 60:64 na šest minuta do kraja utakmice. Napad poslije Jure Brajković iz Alkara dobiva možda i malo prestrogu tehničku pogrešku nakon što se nije složio s odlukom sudaca. Zabok je to iskoristio jer je Petar Marić pogodio slobodno bacanje, a Antonio Vlaić dvicu za plus sedam. Poslije toga, alkar više nije zaprijetio i pobjeda je otišla zasluženo Zaboku koji je kako saznajemo jedan od kandidata za organizaciju Kupa Krešimir Ćosić.

Zadarski duo predvodio je Zabok do pobjede, Marić je ubacio 17 poena uz 3 skoka i dvije osvojene lopte dok je Vlaić bio prvo ime utakmice s 14 poena, 11 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Vrlo dobar je bio i Ivan Vučić s 16 poena, 5 skokova, 3 asistencije, ali i 7 izgubljenih lopti. Kod Alkara Dajuan Graf 17 poena, 6 skokova, 5 asistencija, Tonko Vuko ubacio je 15 uz 5 skokova i 3 asistencije dok je Jure Brajković zabio 14 uz 7 skokova i 3 asistencije. 

Više zanimljivih fotografija donosi nam Antonio Mirko Macan Photography.