Hrvatska
Zabok nakon produžetka slavio u Sinju, Alkar potonuo bez Polutka

Zabok nakon produžetka slavio u Sinju, Alkar potonuo bez Polutka

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Sinjani u Zaboku slavili s pet poena, Zabok poen više u Sinju

Alkar nije iskoristio pozitivan zamah nakon pobjede u Velikoj Gorici pa se bodovima veselila momčad Zaboka koja je bila bolja nakon produžetka. Alkar je ostao nedorečen u završnih pet minuta, falio je Polutak koji je ranije izašao zbog pet prekršaja, a sve to gosti su znalački iskoristili, piše portal Ferata.hr

Bez prevelikog intenziteta u obranama se igralo kroz prvih deset minuta, kao da su i jedni i drugi uzeli taj period za zagrijavanje, a takav razvoj utakmice išao je na ruku gostima koju su prvu četvrtinu zaključili s plus dva (22:24). Standardno na nivou bio je Polutak koji je uspio ubaciti čak 13 poena.

Zato su se stvari popravile u drugom periodu kojeg je Alkar otvorio serijom 11-0, pri čemu je Svalina zabio dvije trice, a jednu Marić dok je Tomašević položio za dva. Sinjskih plus devet nije bilo dugog vijeka, brzo su se gosti vratili u igru, ali s pet koševa viška na odmor je ipak otišla domaća momčad (41:36).

Tri i pol minute trebalo je Alkaru za prvi koš, previše se forsirala trica, što je Zabok iskoristio za potpuni priključak pa čak i za minimalno vodstvo poslije trice Jacovića. Zaboku je tada proradio šut, Garrett je bio pokretač, a obrana sinjske momčadi u trećoj četvrtini se jednostavno raspala, o čemu će dovoljno kazati 28 primljenih koševa. Uoči četvrtog perioda minimalna prednost sada je bila na strani gostiju (63:64).

Zabok je bolje odreagirano u uvodu četvrte četvrtine, Alkar se nije mogao sastati s poštenim napadom, tako da se pet minuta prije kraja šest koševa viška našlo na strani gostiju. Tada se budi Alkar koji na pogon Tomaševića čini seriju od 9-0, nakon čega utakmica ulazi u dramatičnu završnicu.

Minutu i pol prije kraja Alkar imao sve u svojim rukama, plus jedan, bacanja Polutka i loptu sa strane zbog namjerne Črnjevića. No, tek jedno pogođeno bacanje i prekršaj u napadu Polutka (peti!), značili su još jednu dramu. Minutu prije kraja Črnjević pogađa za poravnanje, nakon čega su uslijedili obostrano loše odrađeni napadi, posljednji sinjski i rezultat svega bio je produžetak (75:75).

Zabok je bolje odigrao produžetak, iako se na prvi koš čekalo minutu i pol. Tri minute prije kraja, četiri koša našla su se na strani gostiju. Ubačaj Garretta za plus šest, minutu do kraja, definitivno je prelomio utakmicu. Alkar je preforsirao tricu (10/35) i skakački je bio nevjerojatno podređen (31-54), a tu će se naći glavni razlozi ovog poraza.

Statistika utakmice.

Alkar – Zabok 81:87 (22:24, 19:12, 22:28, 12:11, 6:12)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350
Suci: Tomislav Vovk, Krunoslav Peić, Hrvoje Muhvić

Alkar: Zukanović, Bašić (2), Marić (12), Vojedilov, Putnik (4), Polutak (30), Svalina (11), Tomašević (7), Vučić (4), Jukić (4), Rajačić, Lisica (7).

Zabok: Martinko, Stojanović, Tomić, Buljević (16), Lukačić (4), Črnjević (11), Stipaničev (2), Tomas (17), Perović (17), Garrett (13), Jacović (7).