Hrvatska
Zabok napravio velikih 13 koraka prema ostanku u HT Premijir ligi

Zabok napravio velikih 13 koraka prema ostanku u HT Premijir ligi

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Ribolu sustigao umor

U dvorani 'Sokolana' u Kaštel Sućurcu danas je odigrana prva od dvije izlučne utakmice za popunu HT Premijer lige u sezoni 2023/24. Prednost od 13 poena pred subotnji uzvrat u Zagorju stekli su igrači 'Zaboka' koji su slavili s rezultatom 70:83 nakon kvalitetnije igre od domaćeg sastava koji je vidljivo istrošen i na izmaku snaga nakon serije odigranih 'biti ili ne biti' utakmica.

 Prva četvrtina je ukazivala na puno žešći otpor 'Ribole' koja je susret otvorila s vodstvom 5:0, inače najvećim kaštelanskim tijekom današnje utakmice. Igra domaćih je djelovala obećavajuće ali nekoliko nespretno izgubljenih lopti do kraja prve dionice donose vodstvo gostiju (18:21).

 Minimalnom razlikom igrači Damira Rančića dobili su drugu četvrtinu pa su na odmor dvije poprilično neefikasne momčadi otišle s rezultatom 33:35, uz kombinirani šut za tri poena 3/22 (Ribola 2/11, Zabok 1/11).

 U nastavku je u potpunosti do izražaja došao višak kvalitete jednog premijerligaša u odnosu na ekipu iz nižeg ranga, iako ostaje dojam da su Kaštelani bili barem blizu najboljih ovosezonskih izdanja, da bi za nepuna tri dana u Zabok otputovali s puno više nade da će u novom natjecateljskom ciklusu igrati protiv najjačih hrvatskih klubova.

 Najbolje pojedinačne predstave danas su pružili Ante Perkušić (22p-7s) i Mateo Kedžo (15p-4s-4a) u domaćim, te Amerikanac Rober Eugene Glasper (25p-5s-5a) i Antonio Črnjević (19p, šut 8/11) u gostujućim redovima.

 Uzvratni susret igra se u subotu sa početkom u 19:00 sati, a možete ga u direktnom prijenosu pratiti ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=IMBpT7dckf0.

 IZJAVE TRENERA NAKON UTAKMICE 'RIBOLA KAŠTELA' – 'ZABOK':

 DOMAGOJ KUJUNDŽIĆ, trener 'Zaboka': ''U pripremi utakmice smo istaknuli da su Kaštelani jedna ozbiljna ekipa sa nekoliko igrača koji imaju velikog iskustva. Nismo danas dobro branili Matea Kedžu koji igra kao u svojim najboljim danima. Srećom po nas, već je u poznijim godinama pa nije do kraja mogao izdržati taj ritam. Perkušić, Klepo i ostali iz 'Riboline' momčadi čine odličan spoj mladosti i iskustva i znali smo da nam neće biti nimalo lako, tako da na kraju možemo biti jako zadovoljni ovom pobjedom.''

 

DAMIR RANČIĆ, trener 'Ribole Kaštela': ''Prije svega čestitke 'Zaboku' na zasluženoj pobjedi. Mi smo očito još u fazi oporavka od svih utakmica odigranih u posljednja tri tjedna u kojima smo se energetski totalno ispraznili. Međutim, moram reći da me boli što danas nismo dali sve od sebe, barem je ostavljen takav dojam jer se nismo 'bacali na glavu' i bili smo predaleko od protivničkih igrača. 'Zabok' je to iskoristio, a uz to ima i individualnu kvalitetu, kako od strane dvojice Amerikanaca, tako i njihove visoke linije Stipaničev-Perović-Črnjević. Upravo nam je Črnjević zadao puno problema jer je s visokim postotkom realizacije ubacio 20 poena. Smatram da ipak nije još ništa gotovo, u današnjoj košarci 13 poena nije nešto nedostižno, ali mi moramo totalno drukčije posložiti neke stvari, kako u napadu tako i u obrani. Ipak, prvenstveno nam treba energija koju ako treba moramo izvući iz petnih žila jer je evidentno da smo u velikom padu. Sve u svemu, u subotu idemo gore s nadom u bolji ishod od današnjeg.''

 

-------------------

 

RIBOLA KAŠTELA – ZABOK 70:83 (18:21, 15:14, 20:29, 17:19)

Dvorana 'Sokolana', Kaštel Sućurac

Suci: Josip Jurčević (Split), Roko Hordov (Solin) i Josip Strikić (Split)

Opunomoćenik: Stipe Barišić (Split)

 

Statistika: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2276197/bs.html

Snimka utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=RG7yoS2DXOw