Hrvatska
Zabok preokretom do velike pobjede

Zabok preokretom do velike pobjede

Autor: Paulo Sarić

Umor domaćina i šut gostiju usmjerili su susret.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek poraženi su na domaćem terenu u drugom kolu HT Premijer lige od Zaboka rezultatom 65-85 čime su se obje momčadi izjednačile na ljestvici s omjerom od jedne pobjede i jednog poraza. Ključnom se pokazala treća dionica nakon koje su se Zabočani odvojili na plus 14, prednost koju nisu ispuštali do kraja.

Osječani su dobro otvorili utakmicu te su tijekom čitave prve četvrtine pokazivali zašto ih se smatralo favoritima uoči početka dvoboja. U devetoj su minuti nakon trice Taylora otišli na sedam poena prednosti (20-13), a dobru su igru pružali sve do ulaska u 17. minutu kada je na semaforu stajalo 36-30. No, tu su stali. Gosti su potom napravili seriju 0-13 i otišli na tri posjeda prednosti uoči poluvremena. Taylor je još jednom tricom zakratko smanjio zaostatak pa se u svlačionice otišlo s 39-43.

Košarkaši Zaboka u nastavku su iskoristili umor domaćina uzrokovan igranjem dvaju natjecanja, pa su se ubrzo odvojili na dvoznamenkastu prednost. Sve nade Vrijednosnica u preokret ugašene su na otvaranju posljednje dionice. Samo tri zabijena koša domaćina između 30. i 36. minute omogućila su gostima da otiđu na plus 20 i riješe pitanje pobjednika.

Zaboka je do prve ovosezonske pobjede predvodio Sven Smajlagić s 20 koševa i devet skokova, dok je Petar Marić dodao 12 poena. Treba istaknuti i razigranog Bornu Kapustu koji je uz devet koševa podijelio i deset asistencija i uvelike olakšao posao svojim suigračima. Najbolji u redovima Osijeka bio je par stranaca Jimmie Taylor s 22 te Venkatesha Jois sa 16 poena, čemu je potonji dodao i deset skokova.

Zabok u idućem kolu HT Premijer lige dočekuje KK Zadar, dok Osječani gostuju kod Škrljeva.