Hrvatska
Zabok protutnjao kroz Sinj, Alkar preuzeo fenjer

Zabok protutnjao kroz Sinj, Alkar preuzeo fenjer

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto

Prilično bolan posrtaj za sinjske prvoligaške ambicije.

Alkar je u 15. kolu prvenstva upisao 12. poraz i to na domaćem terenu od Zaboka. Prilično bolan posrtaj za sinjske prvoligaške ambicije, ali ono što brine i više od manjka bodova jest sama igra koja je bila ispod svake razine, piše portal Ferata.hr

Alkar je na startu djelovao prilično umrtvljeno, protok lopte je bio loš, pa je shodno tome napad bio predvidljiv i neučinkovit. U prvih nekoliko minuta to se nije previše osjetilo u rezultatskom smislu, međutim, kako je vrijeme odmicalo Zabok je na krilima Črnjevića rastao napadački rastao i pritom ostvario plus od 11 koševa (10:21). Dio problema ležao je i u činjenici da su McGlynn i Vrkić doslovno skrpani za ovu utakmicu, što se osjetilo i po njihovom učinku.

Odmah na otvaranju druge četvrtine Zabok je tricom stigao i do plus 14, što je bez problema uspijevao održavati, da bi u 16. minuti još jednom tricom u nizu, ovog puta Vručinića, ostvario i ogromnih 17 razlike (22:39). Minuta odmora pozvana od strane trenera Alkara dala je ploda, nešto se angažiranije odigralo u obrani i do odlaska na odmor rezultatski minus se nešto smanjio (31:43).

Alkar je u nastavak ušao dosta borbenije i relativno brzo je zaostatak smanjio na šest koševa, ali Zabok se tada s dvije teške trice vratio u život i time utakmicu ponovno odveo u ritam kakav smo gledali gotovo tijekom cijelog susreta. Gostima je u koš sjedalo baš sve i to pregršt puta sa zvukom sirene, baš kao i trica Brocića za 49:62, što je bio rezultat poslije 30 minuta igre.

Još jedna trica raspucanog Brocića Zabok je u 31. minuti odvela na plus 16, što je bio početak kraja sinjskih nadanja u preokret. Alkar jednostavno nije bio na razini, previše toga nije štimalo i poraz je u konačnici bio neizbježan.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Alkar – Zabok 69:86 (10:21, 21:22, 18:19, 20:24)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200
Suci: Martin Vulić, Josip Jurčević, Frane Mjeda

Alkar: B. Jurela, Vrkić (3), Pralija (4), Gizdavčić, Krstanović (18), Lukačić (5), Šarić, Tomašević, Vučić (9), Jukić, McGlynn (8), Gilbert (22).

Zabok: Vranješ, Levanić-Kutni (7), Buljević, Brocić (17), Vručinić (5), Črnjević (28), Budimir (7), Ćutuk (9), Gunjina (4), Antonić, Garrett (7), Jacović (2).