Hrvatska
Zabok razoružao alkare

Zabok razoružao alkare

Autor: Ferata.hr

Visoka pobjeda momčadi Ivana Tomasa.

U prvom ovogodišnjem nastupu Alkar je pretrpio uvjerljiv poraz. Boljom se pokazala momčad Zaboka koja je na domaćem terenu utakmicu prelomila početkom drugog dijela, javlja portal Ferata.hr.

Zabok – Alkar 86:51 (15:15, 23:12, 26:15, 22:9)

Zabok – Gradska dvorana
Suci: Franko Gracin, Branimir Galić, Mateo Pavičić

Zabok: Martinko, Lisica (8), Smajlagić (23), Tomas (8), Galić (6), Črnjević (5), Ćutuk (6), Tuđen, Balaško (2), Jambrović (10), Anzulović (5), Lončar (13).

Alkar: Brocić (9), B. Jurela (2), Neal (12), I. Jurela (3), Kučan (5), Tomašević, Vučić (13), Wembi (7), Žuljević, Jukić, Jacović.

Vrlo loš postotak realizacije nekako je obilježio prvih deset minuta utakmice koje su Alkar i Zabok zaključili s po 15 koševa. Čekalo se tko će prvi povezati nekoliko napada, a odmor smo dobili kroz nekoliko minuta.

Tricom Ivana Jurele sinjska je momčad ostvarila plus tri početkom drugog perioda, ali tada je domaćin odgovorio serijom 7-0 i na pogon Lončara ubrzo ostvario dvocifrenu prednost, dok je na odmor odnio plus 11 (38:27).

Vrlo brzo nakon povratka iz svlačionice stvari su krenule po zlu za Alkar. Zabok je namjestio nišanske sprave, sijevnule su i dvije trice pa se domaća prednost protegnula do visokih plus 16. Pokušao je Milačić minutom odmora u tim trenutcima razdrmati svoje igrače, ali bezuspješno.

Uoči završne četvrtine Zabok je brojao 22 koša viška, raspucao se i Smajlagić u međuvremenu, nakon čega je bilo jasno tko će se na kraju ove priče veseliti. U konačnici i više nego zaslužena pobjeda Zaboka rezultatom 86:51.

Narednog vikenda priliku za popravni i svojevrsno iskupljenje Alkar će imati u domaćem ogledu protiv Škrljeva.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.