Hrvatska
Zabok se držao do 35. minute, Gorica 'eksplodirala' u završnici

Zabok se držao do 35. minute, Gorica 'eksplodirala' u završnici

Gorica ne posustaje.

Košarkaši Gorice u  24. kolu HT Premijer lige rutinski su svladali goste iz Zaboka koji bez oba svoja centra (Diminić i Maričević) zapravo nisu imali šanse.

Trener Josip Sesar odlučio je iskoristiti mismatch koji se ukazao na centarskoj poziciji pa se igra Gorice u početku svodila na spuštanje Ljubičiću koji je vješto koristio svoju visinu i masu. Tako je izvrsni  centar Gorice  s 11 poena i nekoliko asistencija vodio domaćine do vodstva 24:17  nakon prvih 10 minuta.

Drugu četvrtinu poenima je otvorio Marić i spustio Zabok na -5, međutim to će biti najbliže što će se gosti rezultatski približiti Goričanima. Naime, već u 12. minuti Pavlović floaterom dohvaća dvoznamenkastu prednost (30:20), a isti igrač u 18. minuti tricom podiže prednost Bikova na 20 razlike (47:27). 

Igrači Ivana Tomasa nisu se predali i zahvaljujući koševima Workua i Tomasa rade seriju 14:3 tako da se na veliki odmor odlazi s rezultatom 50:41.

U nastavku Tomas tricom spušta razliku na samo -6 (52:46) i  utakmica opet postaje zanimljiva. Goričani uporno pokušavaju prelomiti susret, ali uporni gosti konstantno su se vraćali na jednoznamenkastu razliku. U 35. minuti poslije ubačaja Črnjevića rezultat je 74:65 te je utakmica i dalje bila živa.

Međutim, u zadnjih 5 minuta Sesarov stroj opet je na radnoj temperaturi. Uz dvije trice Mašića Gorica radi seriju 12:0 za 86:65 na semaforu i pobjednik je odlučen.

Zadnje dvije minute igra se ležernije, a konačnih 92:72 realan je odraz stanja na terenu večeras.

Sesar je večeras koristio 10 igrača u rotaciji od kojih su čak šestorica  bili dvoznamenkasti u rubrici strijelaca: Pavlović s 15, Ljubičić s 13, Mašić s 12 te Uljarević, Majcunić i Kalajžić s po 11 poena.

U redovima Zaboka 15 koševa je postigao Worku, Marić se zaustavio na 14, a Tomas na 13 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Gorica je s novom pobjedom došla na omjer 19-5, baš kao što imaju Split i Cibona, a samo je Zadar bolji s omjerom 20-4. Bikove u sljedećem kolu očekuje gostovanje protiv Škrljeva, a zatim ponovo balon ABA 2 lige na Zlatiboru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore