Hrvatska
Zabok slavodobitno prošao kroz Sinj

Zabok slavodobitno prošao kroz Sinj

Autor: KK Alkar Photo: AB foto digital

FAVBET Premijer liga

Zabok je kontinuitet dobrih igara nastavio i u Sinju nadigravši Alkar 80:95. S druge strane domaći, koji još uvijek traže adekvatno rješenje na trenerskoj poziciji (na ovoj utakmici tu ulogu je obnašao nekadašnji igrač Josip Blajić), solidno su parirali i to pogotovo u prvom poluvremenu. No, za pobjedu nad zahuktalim Zabokom trebalo je ipak odigrati kvalitetniju utakmicu u oba smjera.

Već u uvodnim minutama utakmice gosti su dali do znanja zašto su došli u Sinj. Predvođeni nekadašnjim igračem Alkara Nickolasom Nealom, u sedmoj minuti prvi put odlaze na dvoznamenkastu prednost (6:17). Domaći nakon toga ipak vežu nekoliko dobrih akcija pa je razlika, nakon uvodnih deset minuta, pala na 5 koševa (16:21).

Kada je Jure Boban, koji je prvu četvrtinu sjedio na klupi, odmah po ulasku u igru zabio trojku činilo se da Alkar hvata priključak. No, Zabok je i dalje ostao dovoljno čvrst. Pod Nealovom dirigentskom palicom zadržao je stabilnost igre i prednosti koja se u 14. minuti popela na 8 koševa (21:29). Najviše zahvaljujući razigranom Mirku Jukiću, Alkar je do poluvremena gotovo uhvatio egal (37:39).

Na otvaranju nastavka Alkar je preko Blatančića izjednačio rezultat (44:44) i onda ponovo stao. Zabočani, kojiima je u prvom poluvremenu štekao vanjski šut, konačno je krenulo u tom segmentu igre. Zabijali su redom Savić, Rebić, Cvitanović, Sikirić i Buljević pa u 28. minuti bilježimo + 14 (52:66) na gostujućoj strani. Da utakmica već tada ne bude riješena pobrinuo se Boban koji je u kratkom vremenu vezao osam koševa (dvije trojke i atraktivno zakucavanje) pa razlika na isteku treće dionice više nije bila dvocifrena (60:68).

Dalo je to poticaja domaćima koji su dobro otvorili zadnju četvrtinu. Nakon dviju trojki Matuline prišli su samo na -3 (68:71) u 33. minuti. No i tada su gosti imali spreman odgovor. Razigrani Savić ubacio je trojku i pokrenuo seriju 7:0 koja je konačno slomila domaći otpor.

U izbalansiranom pobjedničkom sastavu po poenima je prednjačio Neal (20), a po skokovima (8) i asistencijama (12) kapetan Črnjević.

Kod Alkara najveću valorizaciju je imao Blatančić, no po raspoloženosti za igru prednjačili su Jukić s 20, Matulina sa 15 i Boban s 11 poena.

Standings provided by Sofascore