Europa i Svijet
Hrvatska
Zabok srušio Cibonu! Opet!

Zabok srušio Cibonu! Opet!

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Tehnika je zakazala pa kasnimo, ali zato nije zakazao Dino Cinac

U sklopu 24. kola FAVBET Premijer lige rezultatom 86:88 Zabok je pobijedio Cibonu. Unatoč Ciboninoj dominaciji tijekom cijele utakmice, Zabok u zadnje dvije minute ostvaruje nevjerojatan preokret i tako upisuje pobjedu.

Cibona odlično otvara utakmicu, dominirao je Perasović koji se istaknuo s 12 zabijenih poena u prvih 3 minute. Gostujuća ekipa Zaboka se namučila te je nakon 4 minute zvala minutu odmora. Ulaskom u utakmicu Bundović pravi prekršaj te Cinac prekida niz Cibone zabivši koš i dodatno bacanje koje je naknadno potvrdio tricom. Perasović dvije minute prije kraja četvrtine zabija tricu te svoje poene zaokružuje na 20. Nakon minute odmora prve poene zabija Katanović koji je ušao s klupe. Prva četvrtina završena je rezultatom 28:8 za Vukove.

Neal drugu četvrtinu otvara ukradenom loptom i asistencijom Cincu koji zabija svoj 10. poen. Cinac nastavlja svoj niz poena te zabija tricu i nedugo nakon polaže zicer za Zabok. Nakon minute odmora Radovčić utakmicu nastavlja svojom prvom tricom, a njega prati Majcunić svojom. S druge strane Cinac nastavlja odličnom igrom u pokušaju smanjenja Cibonine prednosti. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 49:33.

Igra se nastavila u istom ritmu, dominacijom s Cibonine strane te pokušajem Zaboka da preokrene utakmicu. Utakmica se kratko zaustavlja sukobom Savića i Radovčića te je trener Tomas zatražio da suci provjere situaciju, da bi na kraju sudačka odluka ostala ista. U sedmoj minuti Zabok počinje smanjivati razliku te je smanjuje na -9. Nakon nespretnog udarca Bundović izlazi iz igre s potencijalnom ozljedom ramena. Zabok nastavlja smanjivati razliku odličnim šutevima za 3 poena i tako se četvrtina završava rezultatom 69:60.

Četvrta četvrtina nastavlja se jakim ritmom obje strane. Zabok nastavlja s pritiskom, dok se s druge strane Cibona muči zadržati ostvareno vodstvo. Nakon 3 minute gostujuća se momčad približila na samo 5 poena razlike. Cibona se ponovo diže na razliku od +9 poena, no Zabok ne posustaje i nastavlja s pritiskom. U osmoj minuti Cinac dvjema povezanim tricama izjednačava rezultat na 82:82 te tako zakomplicirava utakmicu na samom kraju. Prvi puta u utakmici Zabok odlazi u prednost bacanjima Savića samo 22 sekunde do kraja. Radovčić izjednačava rezultat dvama bacanjima, no Neal u zadnjoj sekundi zabija šut te utakmica završava rezultatom 86:88 za Zabok.

Ivan Tomas, trener Zaboka: “Čestitam svojim momcima na pobjedi. Realno priprema utakmice nije bila najbolja, jel, pošto smo pokazali dva lica. Prvo poluvrijeme jako jako loše, letargija, ne znam kako bi opisao to poluvrijeme. Ali, eto, srećom imali smo u tom prvom Dinu koji je bio jako raspoložen i on nas je održao tu na životu. Drugo poluvrijeme totalno druga slika, pojačali smo obranu, više intenziteta, više komunikacije u obrani. Na račun toga nam se i otvorio šut. Tu je Dino nastavio i dalje sa svojim koševima, pridružili su mu se Sikirić i Neal i na kraju eto. Mislim da je eto pobjeda na jedan posjet, ova lopta je mogla ući ili ne. Ali eto Neal ima tu kvalitetu i danas je ponovo to pokazao.”

Dino Cinac, igrač Zaboka: “Kao što smo očekivali, jedna teška utakmica. Iako se stalno ponavlja da oni imaju pet seniora, ali to je pet dečki koji su klapa, koji se znaju međusobno jako dobro, igraju već godinama skupa. I nikad to nije lako, pogotovo ne kad krene kako smo mi otvorili utakmicu i onda moraš cijelo vrijeme jednostavno rovariti i grebati da bi se vratio u igru. Ali eto nas je nagradio taj zadnji šut od Nika. U pravilu se takve stvari ne nagrađuju, imali smo sreće. Naravno, čestitao bih svojim momcima, Ciboni na fer partiji, našem  treneru na dobroj pripremi utakmice. I ništa, pobijedili smo i idemo dalje. To je samo jedna utakmica u prvenstvu, treba proslaviti malo i za dva dana nas čeka Split koji dolazi po osvetu u Zabok. Vidi se da su fokusirani na nas i mi ćemo im pokušati to otežati i malo zakomplicirati ovu borbu za sredinu tablice.”

Dino Repeša, službeni predstavnik Cibone: “Čestitao bih Zaboku na pobjedi, nažalost to što smo vodili 38,5 minuta na utakmici sve pada u vodu. Na kraju neki ishitreni šutevi i definitivno ozljeda Bundovića krajem treće četvrtine su nas koštali ovog poraza. Što opet ne iznenađuje, jer smo igrali protiv dobre ekipe koja igra dobro i znamo da svaki igrač manje u rotaciji bit će nam sve teže i teže. No dobro, svjesni smo situacije, nadam se da ćemo uhvatiti koju pobjedu do kraja prvenstva.”

Cibona: Ivan Perasović (26), Krešimir Radovčić (19), Ivan Majcunić (18), Aleksandar Aranitović (9), Filip Bundović (9), Borna Katanović (5), Josip Pavković, Filip Ferderber, Josip Krizmanić, Zvonimir Kujundžić.

Zabok: Dino Cinac (39), Nickolas Raphael Neal (24), Antonio Sikirić (16), Emil Savić (9), Mihael Tomić, Ante Šustić, Antonio Črnjević, Vigor Borovčak, Luka Cvitanović, Lukša Buljević.

KK Cibona | FOTO: Ivana Dergez/KK Cibona