Hrvatska
Zabok unatoč porazu ostaje u HT Premijer ligi, a tko zna što bi bilo da je ušla ona trica Kaštelana...

Zabok unatoč porazu ostaje u HT Premijer ligi, a tko zna što bi bilo da je ušla ona trica Kaštelana...

Autor: HKS/KK Zabok/Tomislav Zrinšćak Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Čestitike i jednima i drugima

Teže od očekivanog, ali na kraju ipak zasluženo Zabok je sačuvao premijerligaški status. Iako je Ribola Kaštela slavila u Zaboku s pet koševa viška (86:91), Zabok ostaje premijerligaš jer je u prvoj utakmici u Kaštel Sućrucu slavio s 13 koševa razlike (70:83).

Uvodne minute prošle su u obostrano nervoznoj i rastrganoj igri. Zabok se prvi puta ozbiljnije odvojio nakon trice Antonića u 8. minuti (16:9), a nakon prve četvrtine domaći su imali devet koševa viška (23:14). Očekivalo se da bi Zabok mogao prelomiti utakmicu u drugoj četvrtini. U 12. minuti raspoloženi Glasper zabija za +11 (27:16). A onda je u domaćim redovima krenulo po sistemu "lako ćemo". To su iskoristili iskusni Kedžo i Delaš i Zabok je na "veliki odmor" otišao sa samo 2 koša viška (43:41), s time da su gosti promašili čak sedam slobodnih bacanja što je ukazivalo da ima dosta rezerve u njihovoj prezentaciji.

Tricom Klepe u 24. minuti gosti preuzimaju vodstvo (52:53), a u zadnjih deset minuta Zabok ulazi s manjom od 2 koša (62:64). Malo tko je očekivao ono što će se dogoditi. Uporni i odlični gosti nisu se predavali i tricom Galić u 35. minuti stižu do dvoznamenkastog vodstva (67:77). Imali su gosti na na 73:82 i tricu za +12, ali vrlo dobri Galić nije pogodio. U samoj završnici važnu tricu s devet metara za 78:84 pogodio je Glasper i tu je zapravo priči bio kraj. Na kraju Zabok 86, Ribola Kaštela 91. Sve čestitke gostima, ali i domaćim igračima koji su jednu izuzetno teško sezonu uspješno priveli kraju.

Zabok je s 25 koševa 5 skokova i 6 asistencija predvodio Robert Eugene Glasper, Marko Perović postigao je 14 koševa uz 8 skokova, Timothy Bond zaustavio se na 13, a kapetan Antonio Črnjević na 12 koševa i 5 skokova. Goste je s 20 koševa i 8 asistencija predvodio Ante Delaš, iskusni Kedžo zaustavio se na 16 koševa, dok je Ante Perkušić ostvario double-double učinak od 13 koševa i čak 16 koševa