Hrvatska
Zabok uvjerljiv protiv Vrijednosnica

Zabok uvjerljiv protiv Vrijednosnica

Autor: Teo Cilar

"Crni petak" u Zaboku za Vrijednosnice iz Osijeka.

Košarkaši Zaboka ustvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Vrijednosica iz Osijeka. Nakon što su domaćini na poluvremenu imali 16 poena prednosti, Vrijednosnice su se odličnom igrom sredinom treće četvrtine vratile na samo minus četiri, ali Zabok je tada opet zaigrao puno bolje i do kraja utakmice pobjegao na dvoznamenkastu prednost i slavio s uvjerljivih 84:69 (24:15, 20:13, 17:26, 23:15).

Ništa nije dalo naslutiti nakon prvih sedam minuta utakmice da će Zabok pobjeći na osjetniju razliku već do kraja četvrtine. Osiječani su najviše zahvaljujući Abdulu Maliku Abuu vodili s 12:14, ali posljednje tri minute odigrali prvog perioda odigrali su vrlo loše. Zabok je taj dio utakmice zaključio serijom 12:1 koju je pokrenuo Roko Galić tricom. Antonio Črnjević ubacio je jedno bacanje pa dvicu, a Galić i Marino Šarlija ubacuju nova četiri poena. Domagoj Vrkić je za Vrijednosnice postigao taj jedini poen iz slobodnog bacanja, a četvrtinu zaključuje Krešimir Radovčić polaganjem za 24:15. 

Prvo dvocifreno vodstvo Zaboka vidjeli smo na samom početku druge četvrtine poslije trice raspoloženog Radovčića. Konačno smo dočekali i prve poene Vrijednosnica iz igre nakon gotovo pet i pola minuta igre. Abu i Mario Ihring vezali su četiri poena u nizu i smanjili na minus osam, ali Zabok brzo vraća na dvoznamenkastu prednost, a preko Patrika Jambrovića i njegovih šest poena u tom dijelu igre do kraja poluvremena bježe na 16 poena prednosti. 

U trećoj smo četvrtini konačno dočekali bolje minute gostiju. Zabok je nakon dvije minute igre bio na 14 poena prednosti, a Vrijednosnice s dvije trice u nizu Ante Gospića i dvicom Mate Mandića dolaze na minus osam. Zatražio je tada strateg domaćih, Ivan Tomas, minutu odmora, ali nije puno pomoglo. Prvo je Abu zabio jedno od dva bacanja, a već treću tricu u tom periodu pogađa "vrući" Gospić i smanjuje na 50:46. Činilo se tada kako ćemo imati neizvjesnu utakmicu, ali s tri poena Jambrovića i pet Galića, Zabok je opet na dvocifrenih 58:48 na dvije minute do kraja četvrtine. Abu i Vrkić rade tada brzu mini-seriju od 6:0 i još jednom približavaju Vrijednosnice na samo minus četiri, ali inspirirani Radovčić večeras postiže tricu na samom kraju perioda za plus sedam i daje dodatnu "dozu" adrenalina svojim suigračima uoči posljednjih deset minuta. 

Gosti su u prve dvije i pol minute posljednje dionice prijetili i bili na minus pet, ali Zabok tada preko polaganja Jambrovića i trice Andra Anzulovića odlazi na 11 poena prednosti. Minuta odmora koju je pozvao Vladimir Krstić dala je rezultata jer Ozren Pavlović ubacuje tricu za minus osam na šest minuta do kraja, ali to je bilo najbliže što su gosti danas došli. Anzulović, Šarlija i Črnjević su se pobrinuli da Zabok do kraja ode na uvjerljivih 15 poena prednosti te se izjednači s Vrijednosnicama na četiri pobjede i isto toliko poraza. 

Radovčić je s 17 poena i 6 skokova predvodio Zabok, Jambrović je ubacio 14 uz 4 skoka, Galić je zabio 12 uz 4 asistencije, a dvoznamenkasti su još bili i Anzulović s 11 poena i 3 skoka te Šime Lisica koji je zabio 10 uz 4 skoka. Odličnu utakmicu odigrao je večeras i Črnjević koji je ubacio 9 poena uz 8 skokova i 7 asistencija. Zabok je imao širinu večeras i to je na kraju presudilo. Pavlović najbolji kod Vrijednosnica s 19 poena te po 4 skoka i asista, Abu je bio standardno dobar s 15 poena i 6 skokova dok je Gospić utakmicu završio s 13 poena i 7 skokova.