Hrvatska
Zadar nakon početnog šoka napravio seriju 20:0 i uvjerljivo porazio Zabok

Zadar nakon početnog šoka napravio seriju 20:0 i uvjerljivo porazio Zabok

Autor: Luka Perić Photo: Zvonko Kucelin - KK Zadar

Druga pobjeda Zadrana uz 49 skokova!

Neugodni teren u Zaboku košarkaši Zadra svladali su bez ozbiljnih poteškoća – momčad Danijela Jusupa nakon početnog škola i tri trice Cinca (9:0) uzvratila je serijom 20:0 i u ostatku utakmice ostavila domaćine bez prilike da ju odvedu u bilo kakvu neizvjesnost. Zadrani su slavili rezultatom 54:85 (9:20, 18:22, 16:22, 11:21), a u sljedećem kolu u ponedjeljak 14. listopada bit će domaćin Dubravi.


Jusup je u najavi utakmice upozorio je kako je Zabok protiv Dinama „ispalio“ preko 40 trica. Priprema nije pomogla njegovoj momčadi, jer je Dino Cinac pogodio tri trice za rano vodstvo 9:0. Nitko nije mogao pretpostaviti da je to doslovno sve što smo vidjeli od Zabočana u prvoj četvrtini.  Krenulo je sa slobodnim bacanjima Wahla, nastavilo s lijepom rolom Mihailovića (sedam poena nakon ulaska s klupe), izvrsnom igrom i u obrani i u napadu te Zadar serijom 20:0 četvrtinu završava u vodstvu 9:20.

Zaboku je trebalo više od osam minuta igre za novi poen, opet Cinca. Opustili su se Zadrani nakon dobrog završetka prve četvrtine, obrana se dvaput raspala i dopustila atraktivna zakucavanja Sikirića i Cinca pa je valjalo ponovno pozvati igrače na odmor. Serijom 7:0 Zadar dolazi do nove uvjerljive prednosti (15:29), a jedini manji problem je rani izlazak iz bonusa, odnosno dosta prilika za slobodna bacanja domaćina. Nastojanja žutih da se održe na desetak poena razlike uništio je Žganec tricom sa sirenom za 27:42.

Zabok je bio u većini statističkih kategorija ravnopravan, osim u onoj koja se pokazala ključnom: Zadar je imao čak 26 skokova, od čega 11 u napadu, a Zabok ukupno 11 (napadačka dva). Imao je i najboljeg strijelca prvog poluvremena (Cinac 15).

Treća četvrtina prolazila je u igri „koš na koš“, što je više odgovaralo Zadru, s obzirom na stalnu razliku između 10 i 15 poena prednosti. Proradio je u prvom poluvremenu rezervirani Gegić (dvije trice pa koš i bacanje), a kada je neumorni Ramljak u 28. minuti pogodio tricu, prednost je prvi put prešla 20 poena (39:60). Zadar je i ovu četvrtinu riješio u svoju korist (16:22) i u posljednju dionicu unio velikih +21.

Domaćini nisu uspjeli ublažiti poraz u posljednjih 10 minuta, raspoloženi Wahl i Klarica predvodili su u ovom razdoblju momčad do konačne pobjede 54:85.
Najbolji strijelac Zadra bio je Mihailović sa 16 postignutih poena, Klarica je ubacio 13 a Wahl došao do double-doublea (10 poena, 10 skokova). Cinac je nakon furioznog ulaska u utakmicu ostao na 15 poena, kao najbolji strijelac svoje momčadi.

Standings provided by Sofascore