Hrvatska
Zaboku bodovi i Jordano, Osijeku poraz i velike brige

Zaboku bodovi i Jordano, Osijeku poraz i velike brige

Autor: Branko Tabak

Antonio Jordano pokazao se kao veliko pojačanje za momčad Ivana Perinčića.

Košarkaši Zaboka stigli su u 15. kolu HT Premijer lige na svom parketu pobijedili momčad Vrijednosnica Osijek 94-76. Od početka utakmice domaćini su imali prednost te su malo po malo lomili otpor protivnika. Na poluvremenu je bio 40-33, no u nastavku Osijek nije imao rješenje za razigranu momčad Ivana Perinčića.

Završilo je s uvjerljivih i realnih 18 poena razlike. Domaćoj publici u sjajnom svjetlu se predstavio Antonio Jordano, 19-godišnji mladić koji je u Zabok došao na posudbu iz Cedevite. Postigao je 19 poena uz 4 skoka, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.Pogodio je pet trica iz deset pokušaja. Jednak broj poena postigao je i Borna Kapusta koji je dvice gađao 0-7, ali se iskupio s 5 pogođenih trica iz 12 pokušaja. Najefikasniji igrač Zaboka s 20 poena bio je Ivan Vučić.

Kod Osječana istaknuo se Jimmie Lee Taylor s 22 poena i 5 skokova. Aljoša Šarac je uz 14 poena imao i 8 asistencija, a Tomer Levinson uz 12 poena i 7 skokova.

Zabok je ovom pobjedom učvrstio svoju poziciju u zoni doigravanja (7. mjesto), dok su Vrijednosnice nakon poraza ostale u opasnoj zoni s četiri pobjede (ove sezone iz lige ispadaju tri kluba).