Hrvatska
Zaboku skok, pobjeda i završnica Kupa, Pleadinu koš za pamćenje

Zaboku skok, pobjeda i završnica Kupa, Pleadinu koš za pamćenje

Zabok u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića pobijedio Šibenku.

Šibenka neće igrati na završnici Kupa Krešimira Ćosića. Rampu joj je spustio Zabok koji je u osmini finala na svom terenu svladao sa 82:70, piše Šibenski portal.

. Rahimićeva momčad dobro je ušla u utakmicu, imala +8 (12:20) u prvoj četvrtini, ali do kraja dionice žuti su smanjili na 19:22. 

Uslijedila je priično izjednačena druga četvrtina u kojoj su se dvije momčadi izmjenjivale u vodstvo, da bi mladi Pleadin dalekometnom tricom donio mininalnu prednost gostima na poluvremenu (39:40). 


U nastavku je Šibenka, koja je igrala bez ozlijeđenih Mikovića, Jurkovića i Gulina, imala u par navrata pet poena prednosti, posljednji put minutu prije isteka treće četvrtine (48:53), ali i 6:0 serijom domaćin preokreće i ulazi s pola koša prednosti u odlučujućih deset minuta (54:53). Sve tamo negdje do četiri i pol minute prije kraja utakmica je bila otvorena, mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, a onda, dvije i pol minute prije završne sirene, tricom Anzulovića domaćin je poveo 75:63 i usmjerio domaći brod na Final Eight.

Freeman je predvodio šibenske strijelce sa 23 poena, Širko je dodao 19, Šarić deset, Solomun osam, Pleadin sedam, a Andabaka tri poena. Kod pobjednika, koji je upisao 16 skokova višđe, prednjačili su Anzulović sa 21 te Marić s 14 postignutih koševa.  Odmora za košarkaše Šibenke nema jer već u srijedu čeka ih prvenstveni gostujući dvoboj s Goricom.