Europa i Svijet
FOTO Zadar Basketball Tournament 2017 otvoren produžetkom

FOTO Zadar Basketball Tournament 2017 otvoren produžetkom

Autor: Teo Cilar

Uvodna utakmica turnira na Zadar Basketball Tournamentu 2017 nije mogla početi bolje. Susret je otišao u produžetak, a pobjedu je slavio Khimki.

Euroligaši Brose Bamberg i Khimki otvorili su Zadar Basketball Tournament 2017. Khimki je na kraju bio bolji nakon produžetka unatoč čak 22 izgubljene lopte. 

Jedini izostanak kod ove dvije momčadi bio je u redovima ruske momčadi u kojoj nije bilo Alexey Shveda, najboljeg strijelca Eurobasketa 2017. 

Obje momčadi utakmicu su počele vrlo rezervirano i nervozno, a rezultat je nakon pet minuta igre bio 5:4 za Khimki. Druga polovica prvog perioda izgledala je puno bolje iako s dosta grešaka, a Bamberg je vodio 18:17.

Posebno nervoznog gledali smo trenera Khimkija, Georgios Bartzokasa koji je bio jako ljut na greške svojih igrača, a kako i nebi bio kada su do poluvremena izgubili čak 11 lopti, no to ih nije omelo da vode 37:35. 

Nastavio je Khimki gubiti lopte i u trećem periodu, izgubili su ih još sedam za ukupno 18 nakon tri perioda igre, a to je Bamberg iskoristio i pobjegao na plus šest uoči posljednjih deset minuta. Rusi su zaigrali puno bolje u posljednjoj četvrtini te su na dvije minute do kraja  poravnali rezultat na 62:62. Tako je bilo sve do 10 sekundi do kraja kada Daniel Hackett u prodoru polaže za vodstvo Bamberga 66:64. Susret je otišao u produžetak nakon što je Tyler Honeycut u posljednjoj sekundi pospremio jedan promašaj suigrača u koš. Propust u obrani napravio je Luka Mitrović nakon čega mu je trener Andrea Trinchieri očitao bukvicu. 

Khimki je nastavio bolje u produžetku a na minutu i pola do kraja imali su 76:71. Bamberg se vratio na 76:75, ali tada Mitrović promašuje čisti zicer, na drugoj strani istom mjerom uzvraća Honeycut, a novi napad Bamberga u vjetar baca Hackett prekršajem u napadu na četiri sekunde do kraja. Na kraju pobjeda ruskog sastava rezultatom 77:75.

Mitrović je bio najbolji kod Bamberga s 13 poena dok je Leon Radošević ubacio četiri koša uz tri osvojene lopte. Antony Gill najbolji kod pobjednika s 16 poena i šest skokova. Svidio se i James Anderson s 14 koševa.