Hrvatska
Zadar bez Cartera lako svladao Cedevitu Junior, Zagrepčani poraženi četvrti put u nizu

Zadar bez Cartera lako svladao Cedevitu Junior, Zagrepčani poraženi četvrti put u nizu

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Liga za prvaka.

Zadar je na domaćem parketu svladao Cedevitu Junior rezultatom 89-72 u susretu 4. kola Lige za prvaka.

Aktualni prvak je u susret s Cedevitom Junior ušao bez svog najboljeg igrača Justina Cartera, dok su mladi Vitamini bili u punom sastavu, ali s neugodnim nizom od tri uzastopna poraza. Logični pad u završnici sezone ovako mlade momčadi nije iznenađujuć, ali Srđan Helbich nije htio olako shvatiti dvoboj protiv hita domaćeg prvenstva.

Domaći su nakon osam i pol minuta igre otišli na tri posjeda prednosti (24-17), ali Vitamini serijom 6-0 u posljednjih devedeset sekundi prve dionice dolaze na svega pola koša zaostatka na prvom odmoru (24-23). Izmjene vodstva i rezultatska neizvjesnost obilježavaju i prve minute druge dionice, kada domaća momčad ubacuje u višu brzinu i odlazi i na dvoznamenkastu prednost nakon zakucavanja Domagoja Vukovića (44-34). Josip Batinić na samom isteku poluvremena ima priliku srezati zaostatak Cedevite Junior na sedam poena nakon nesmotrenog prekršaja Dominika Mavre na šutu za tri, ali je uspio ubaciti samo jedno od tri bacanja.

Treća četvrtina je ponudila puno prekida, prekršaja i općenito isprekidane igre, što nije bilo naročito ugodno gledati. U takvim uvjetima bolje se snašla fizički dominantnija momčad Zadra, pa se mladi Vitamini nisu nikako mogli primaknuti na manje od tri posjeda zaostatka. Nakon trideset minuta igre na semaforu je svijetlilo 63-50, što je garantiralo domaćinima relativno lagodnu završnicu. Gosti su priprijetili tek u početnom dijelu posljednje dionice, kada su nakon ubačaja Ivana Vučića došli na -7 (68-61), ali nakon minute odmora Zadrani izlaze na teren puno čvršći i serijom 17-4 rješavaju pitanje pobjednika.

Čak šest dvoznamenkastih igrača u redovima pobjedničke momčadi predvodio je Drežnjak (19 poena, šut iz igre 6-9), Mavra je dodao 15 (7 asistencija), dok je Vuković s klupe ubacio 14 (5 ukradenih lopti). Kod Cedevite Junior najistaknutiji pojedinci bili su Šabić (12), Bundović (11) i Bošnjak (10).