Hrvatska
Zadar bez dva startera traži potvrdu dobre forme, iskustvo poziva na oprez

Zadar bez dva startera traži potvrdu dobre forme, iskustvo poziva na oprez

Autor: Paulo Sarić

Mladi slavonski lavovi protiv dalmatinskih morskih vukova.

Zadrani nisu imali previše vremena za slavlje nakon velikog preokreta i bitne pobjede protiv Mege Bemax kojom su se makli sa začelja ABA lige. U zgusnutom rasporedu koji donosi igranje na dva fronta već večeras ih očekuje ogled protiv Vrijednosnica Osijek, momčadi koja se nakon 13. kola nalazi na petoj poziciji HT Premijer lige s osam pobjeda i pet poraza.

Slavonci su u posljednje vrijeme uhvatili dobru formu te u posljednjih šest utakmica ne znaju za krivi korak. Bodove su propustili upisati tek na domaćem terenu protiv aktualnog prvaka Cibone, što je podatak koji poziva na oprez.

Svi premijerligaši imaju veliki motiv igrati protiv momčadi iz višeg ranga, znam to iz vlastitog iskustva dok sam bio trener Zagreba – izjavio je trener Danijel Jusup i dodao – u Osijeku je naš bivši igrač Lovre Bašić koji će sigurno biti dodatno motiviran. Imaju skupinu mladih i dosta potentnih igrača poput Buljevića, Jordana, Ćorića te im sigurno neće nedostajati motiva. Mi moramo napraviti svoje i biti fokusirani. Nema tu velike mudrosti.

Poput večerašnjeg suparnika, i plavo-bijeli u dvoboj ulaze u dobroj formi. Četiri pobjede iz posljednjih pet susreta zalog su za optimizam, pa većih promjena u igri neće biti. Nema ni razloga.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Ipak…

Moramo biti discipliniraniji u napadu. Imam dojam da prerano ispadamo iz napadačkog koncepta. Nestrpljivi smo. Inzistirat ću da budemo strpljiviji u napadačkim setovima jer je Osijek ekipa koju ne smiješ shvatiti neozbiljno.

Zadrani su u Slavoniju stigli još sinoć, bez dvojice startera s početka sezone Ivana Siriščevića i Bryona Allena. Dok iskusni Splićanin još uvijek nije zaliječio neugodnu ozljedu koju vuče s početka sezone, 27—godišnji Amerikanac kojemu je protekli tjedan u posjed stigla djevojka dobio je poštedu.

Kući smo ostavili Allena. Mislim da će mu dobro doći odmor s obzirom na to da je ritam utakmica, uz sva putovanja, stvarno nevjerojatan. Moramo kalkulirati kako bismo osvježili momčad – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u „Maloj dvorani Gradski vrt“ s početkom u 20 sati.