Hrvatska
Zadar bolji od Cedevite: Klarica zabio 34, Sikirić 25, Horvat 'krao', Beljan skakao...

Zadar bolji od Cedevite: Klarica zabio 34, Sikirić 25, Horvat 'krao', Beljan skakao...

Bez dvojice startera Zadrani slavili u Zagrebu.

Košarkaši Zadra slavili su u Domu košarke Cedevita u 2. kolu Jedinstvene kadetske lige svladavši Cedevitu Junior 99:111. Bolje su gosti otvorili utakmicu no kadeti Cedevite Junior povezali su igru u obrani i napadu te došli do izjednačenja 36:36 nakon 4 minute igre u 2. četvrtini. U međuvremenu je zbog reakcije s klupe isključen domaći trener Anđelko Matov te je momčad do kraja utakmice vodio pomoćni trener Bože Radoš. Domaći su u konačnici i poveli u nekoliko navrata a poluvrijeme je završilo s neodlučenih 50:50.

U nastavku, Zadar je stalno vodio do desetak razlike, no u samoj završnici Cedevita Junior se primaknula na samo -3 (96:99) 2 i pol minute do kraja. Ipak, Zadar je koncentrirano okončao susret jer pokušaji trica domaćina i preokreta rezultata u kratkom vremenu nisu bili uspješni. Kod pobjednika Krševan Klarica je ubacio 34 koša uz 7 skokova i asistenciju. Antonio Sikirić je uz 25 poena imao 8 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte. Ante Beljan je uz 21 poen imao i 14 skokova, a Domagoj Horvat uz 20 poena, t asistencija i 10 ukradenih lopti. Domaće su predvodili Andre Skelin sa 30 koševa, 12 skokova, asistencijom i 3 ukradene lopte i Vice Zanki sa 26 koševa, 8 skokova, 4 asistencije. krađom i blokadom.

KOMPLETNA STATISTIKA

Bože Radoš, pomoćni trener Cedevite Junior: “Izuzetno borbena momčad Zadra pobijedila je na agresiju i napadački skok. Jednostavno su imali više motiva za pobjedu.”

Marko Selin, trener Zadra: “Očekivali smo da će biti teška utakmica, nama su falila dva stožerna igrača iz petorke, a ovi momci koji su ih zamijenili odigrali su na gornjoj granici mogućnosti, dali su sve od sebe. Mislim da smo zasluženo pobijedili, a čestitao bih i momcima iz Cedevite Junior, vidim da im je dosta teško pao poraz, borili su se, dali sve od sebe i mislim da si nemaju što zamjeriti. Danas smo pobijedili mi, slijedeći će put oni, sport je takav.”