Hrvatska
FOTO: Zadar bolji od Zaboka, Kvarner od Šibenke; Gegić pokupio pojedinačne nagrade

FOTO: Zadar bolji od Zaboka, Kvarner od Šibenke; Gegić pokupio pojedinačne nagrade

Autor: Luka Perić/KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Memorijalni turnir Tomislav Knežević

Košarkaši Zadra pobijedili su u finalu 19. memorijalnog košarkaškog turnira „Tomislav Knežević“ momčad Zaboka rezultatom 74:59. Treće mjesto osvojio je Kvarner 2010, koji je bio bolji od Šibenke. MVP turnira, ujedno i najbolji strijelac sa 43 postignuta poena, je Amar Gegić.

Zadar je u finalnu utakmicu krenuo bez trojice ozlijeđenih visokih igrača, Mazalina, Wahla i Prolete. Trener Danijel Jusup na toj poziciji imao je samo Žganeca, a kako je poštedu dobio i Kalajžić, u utakmici je mogao računati na samo šestoricu iskusnijih igrača prve momčadi.

Gosti su poveli na početku utakmice,  ali kada su promašili nekoliko pokušaja za tricu energični Ramljak i precizni Klarica donijeli su domaćinima vodstvo 16:10. Pred kraj četvrtine vodio je Zadar i 24:16, no nakon tri propuštena napada gosti su se vratili na samo -3 (24:21).

U drugoj četvrtini gledali smo festival pogrešaka i s jedne i s druge strane, a u šest minuta igre samo je jednom bio uspješan Gilbert. Srećom za Zadar, ni Zabok nije bio puno uspješniji, pričekao je da u festivalu promašaja svoju drugu tricu pogodi Rebec, pa je Zadar na poluvrijeme otišao s prednošću 37:30.

Nakon dvije četvrtine u kojima je Zadar bio malo bolji, treću je dobio Zabok 22:20. Na zadarskoj strani uz ponajboljeg igrača u obje utakmice Marka Ramljaka probudio se Gegić, ali igra u obrani nije bila na visokoj razini pa je Zabok smanjio razliku i u posljednju četvrtinu ušao s neizvjesnih 57:52.

Trice Ramljaka i Gegića na početku posljednje dionice dale su Zadru završni polet prema pobjedi. U 33. minuti razlika se popela na +13 (65:52) i uslijedila je mirna završnica u kojoj su priliku s klupe dobili mladi Dundović i Kos.

Najbolji pojedinci Zadra bili su Ramljak s 18 postignutih poena, Gegić sa 17 i Gilbert sa 16, dok je Zabok predvodio Cvitanović sa 17 poena.

Danijel Jusup, trener Zadra: Ovu smo utakmicu po meni odigrali smirenije, koncentriranije, povezanije nego jučer, bez obzira što smo danas nastupili bez Kalajžića i Prolete. Bilo me je strah kako će to izgledati jer nas je malo, četvrta nam je utakmica u tjedan dana, ali hrvala Bogu nitko se nije ozlijedio. Izvukli smo ovo, mislim da se vidi napredak u odnosu na jučerašnju utakmicu. Vjerujem da ćemo kroz nekoliko danas sanirati ozljede, Mazalinova je bila ozbiljnija ali oporavak se privodi kraju.

Amar Gegić: Bio je ovo dobar početak za nas kao momčad. Naravno, utakmice će nam dobro poslužiti da vidimo što nismo dobro radili i u tim segmentima napredujemo, te da radimo i dalje ono što dobro radimo. Imamo male ozljede, nadam se da ćemo to riješiti do sezone i u nju ući spremni za neke dobre stvari. Dosta puta sam uigrao ovdje i bio dobro prihvaćen. Sada sam prvi put istrčao kao igrač Zadra, znam koliko znači zadarska publika i vjerujem da ćemo naći dobru sinergiju. Moramo ići dan po dan, utakmicu po utakmicu i doći na ono što želimo.