Regija
Zadar će u Skoplje ili Kopar

Zadar će u Skoplje ili Kopar

Autor: Branko Tabak

Poznat je i drugi finalist doigravanja Druge ABA lige.

Jurica Golemac je odveo momčad Primorske do finala doigravanja Druge ABA lige. Sixt Primorska je i u Čačku bila bolja od Borca (69:73).

Momčad iz Kopra se odvojila na desetak poena viška u prvoj četvrtini, no Borac se forisranim šutom za tri poena do odmora vratio u igru.

Ista slika i u drugom poluvremenu. Bijeg Primorske, povratak Borca i važna trica Hodžića na 3 i pol minute do kraja za +4 Primorske. U samoj završnici Borac je imao svoje prilike, nije ih iskoristio te je Golemac ovaj puta uspješno 'otplesoa šumadinski rock & roll'.

Prošle je sezone na Final Fouru baš u Čačku propustio priliku za plasman u Prvu ABA ligu. Pomalo neočekivano, tada je slavila Krka!.

I u ovoj utakmici je Zadranin Marjan Čakarun bio odličan. U pobjedi Primorske sudjelovao je sa 16 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

Protivnik Primorskoj u finalnoj seriji bit će momčad MZT-a. Prvak ABA 2 lige će izboriti izravni plasman u ABA ligu, dok će poraženi u dodatne kvalifikacije sa Zadrom.

Kopar ili MZT? Ivanov ili Čakarun? Zadrani će svakako slamku spasa tražiti protiv jednoh od svojih 'izgubljenih sinova'.