Hrvatska
Regija
Luka Božić show na Višnjiku! Nakon Mornara i Krke Zadar pomeo i Cibonu

Luka Božić show na Višnjiku! Nakon Mornara i Krke Zadar pomeo i Cibonu

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Igrač koji čini razliku.

U 5. kolu AdmiralBet ABA lige Zadar je pobijedio Cibonu 91:64. 

Treća je ovo pobjeda Zadrana i peti poraz Cibone u regionalnoj ligi.

Junak pobjede bio je nevjerojatni Luka Božić koji je zabio 35 poena uz valorizaciju 43!

Uskoro opširnije. 

IZVJEŠTAJ

Peti poraz u pet utakmica skor je zagrebačke Cibone u ovogodišnjoj AdmiralBet ABA ligi, a posebno bolan zadao joj je večeras Zadar, koji je u Dvorani Krešimir Ćosić dominirao većim dijelom utakmice i zasluženo slavio 91:64 (21:21, 24:14, 27:13, 19:16). Bila je to još jedna izvrsna predstava cijele momčadi, naravno uz nedostižnog Božića koji je sam izlazio na kraj s cijelom Ciboninom obranom te Zadru donio treću uzastopnu pobjedu u regionalnom natjecanju.

STATISTIKA

Obje momčadi nervozno su otvorile utakmicu, s nekoliko pogrešaka u gradnji napada, a Zadar i s nekoliko promašaja „zicera“. Bilo je jasno da će Zadar pokušavati kroz reket i opteretiti gostujuće centre, dok je Cibona dosta igrala na vanjski šut, najviše preko opasnog Aranitovića, koji je dvaput pogodio. Odgovorio je Božić, s dvije trice i kontrom. Činilo se da Zadar im raznovrsniju igru i da će otići s vodstvom, ali Drežnjak promašuje 3 od 4 posljednja slobodna bacanja, a Mustapić u 2,5 sekunde trči preko cijelog terena i zabija tricu iz teške situacije. U 10 minuta Cibona je postigla samo jedan pogodak za dva i čak pet trica. Od 21 poena Zadra, Božić je ubacio 12.

Nakon ispitivanja snaga Zadar je u drugoj četvrtini demonstrirao moć u obrani, limitiravši Cibonu na 5 poena u 7 minuta, dok su u seriji nastavili pogađati Božić i Drežnjak. Veliko zalaganje pokazivao je nekadašnji Zadranin Buljan, no dva energična zakucavanja bila su sve što je uspio protiv zadarskih bedema u reketu. Serijom 9:0 stigao je i do rekordne prednosti 40:26. Ostatak četvrtine pripao je Ciboni, koja je istrčala nekoliko brzih akcija nakon obrambenog skoka i tricom Steina smanjila na 43:35, što je Božić popravio u posljednjoj sekundi krađom i svojim 19. poenom.

Ako je postojala šansa da će se Cibona vratiti u utakmicu, u 3. četvrtini uništila ju je mala škola košarke Luke Božića. Zadarski MVP večeras je bio iznimno raspoložen, a standardnom učinku ispod koša dodao je 7 trica iz 11 pokušaja. Do kraja 3. četvrtine već je bilo 72:48, pa ni mini serija Cibone 7:0 nije mogla promijeniti tijek utakmice.

Božić je utakmicu završio s 36 postignutih poena i valorizaciju 43, uz vrlo dobru partiju Drežnjaka (23 poena) i Ramljaka (14 poena, 5 ukradenih lopti). U Ciboni je najbolji bio Mustapić s 19 poena.

Standings provided by Sofascore