Hrvatska
Zadar deklasirao Alkara, u četvrtfinalu na Cibonu

Zadar deklasirao Alkara, u četvrtfinalu na Cibonu

Autor: Branko Tabak

Košarkaši Zadra su u posljednjem kolu HKS A1 lige pobijedili Alkara 101-67.

Košarkaši Zadra su u posljednjem kolu HKS A1 lige pobijedili Alkara 101-67. Već u prvoj četvrtini Zadrani us stekli ogromnih 33 poena viška (42-9).

U nastavku zaigrali su i oni igrači koji zbog značaja utakmica dobivaju manje prilika za dokazivanje. Zanimljivo, Sinjani su u cijoj utakmici postigli šest poena više negoli Zadrani u prvom poluvremenu.

Zadrane su predvodili Vladović s 13, Jelenković s 12, Kovačević s 11 i Mazalin s 10 poena.

U četvrtfinalu Zadar će kao petoplasirana ekipa na četvrtoplasiranu Cibonu koja je u Zagrebu bila bolja od Splita 76-70. Cedevita je kod kuće poražena od GKK Šibenik 64-69. Šibenčane je pobjeda pogurala do startne jedinice, dok je porazom Cedevita umjesto Cibone za protivnika dobila Jollyja. Protivnik Šibeniku u četvrtfinalu bit će ekipa Zagreba koja je bila bolja od Gorice 98-95.

Hermes je pobjedom kod Zaboka 83-88 osigurao ostanak u ligi, za razliku od Gorice i Kvarnera koji je doživio potop od Škrljeva 67-93.

Jolly je prvi dio natjecanja završio pobjedom nad Vrijednosnicama Osijek 74-62.

Parovi četvrtfinala:

Šibenik-Zagreb

Split-Vrijednosnice Osijek 

Jolly-Cedevita

Cibona-Zadar

Pobjednik para Šibenik - Zagreb se u polufinalu sastaje s pobjednikom para Cibona - Zadar, a pobjednik ogleda Split - Osijek s boljim iz sraza Cedevita - Jolly.