Hrvatska
VIDEO: Zadar dogovorio ostanak kapetana i dolazak prvog pojačanja

VIDEO: Zadar dogovorio ostanak kapetana i dolazak prvog pojačanja

Autor: Paulo Sarić

Marić je već nekoliko puta bio u kombinacijama za dolazak u Zadar.

Dan nakon predstavljanja novog trenera Aleša Pipana, KK Zadar je povukao nove poteze po pitanju igračkog kadra za narednu sezonu. Nakon Lovre Bašića vjernost klubu produžio je i lanjski kapetan Šime Špralja, a dogovoren je i dolazak lanjskog igrača Zaboka Petra Marića.

- Zadovoljni smo zbog dogovora sa Špraljom i Marićem. Riječ je o kvalitetnim i karakternim igračima od kojih očekujemo značajan doprinos u idućoj sezoni. Šime je prošle sezone bio pravi kapetan i vođa momčadi, a Mariću je ovo prilika da nakon sjajne sezone koju je imao u Zaboku, kao domaći igrač napokon dobije priliku Zaigrati u Zadruizjavio je sportski direktor Branimir Longin za službene stranice kluba i dodaonaš je cilj imati što više Zadrana u prvoj momčadi i u tom kontekstu treba gledati dovođenje Marića te produljenje suradnje sa Špraljom, ali i prethodno s Lovrom Bašićem.


Hrvatski abaligaš trenutno pod ugovorom ima Lovru Bašića, Luku Božića, Mislava Brzoju, Roka Erslana, Kristijana Krajinu, Petra Marića, Juru Planinića, Luku Tomasa i Domagoja Vukovića, a razgovori s novim pojačanjima su u tijeku te se narednih dana očekuje dolazak još jednog do dvojice igrača.