Hrvatska
Zadar doveo Kevona Harrisa: Jak je na lopti, stvara višak, dobar u trici

Zadar doveo Kevona Harrisa: Jak je na lopti, stvara višak, dobar u trici

Autor: KK Zadar

Ivan Perinčić je zadovoljan.

Kevon Harris novi je igrač Zadra! 24-godišnji Amerikanac prošle sezone je igrao za Raptors 905 iz Mississauge u NBA G-ligi. Četiri godine je proveo na sveučilištu Stephen F. Austin, u posljednjoj sezoni je u prosjeku bilježio 17,5 poena i 5,7 skokova. 

Jednu predstavu koju svi zaljubljenici američke sveučilišne košarke pamte, je velika pobjeda SF Austina protiv Dukea kad je Kevon upisao 26 poena, po 4 skoka i asistencije uz 3 ukradene lopte. 198 cm visoki Harris je igrač koji može igrati na poziciji dva i tri. Ugovor je potpisao na jednu godinu.

“Kevon Harris je naš novi igrač, s njim smo kompletirali roster za sljedeću sezonu. On mi se svidio na prvu i u zadnjih 20 dana smo gledali kako to možemo realizirati. Baš takav profil igrača sam tražio, jak na lopti, sposoban kreirati višak u igri jedan na jedan i da je dobar šuter za tri poena. Po svojim fizičkim predispozicijama bez problema bi trebao odgovoriti na zahtjeve ABA lige. S više strana sam dobio informacije da se radi o jako dobroj mladoj osobi koja voli raditi i željan je dokazivanja,” komentirao je novog igrača Ivan Perinčić.