Hrvatska
Zadar doveo trojicu igrača

Zadar doveo trojicu igrača

Autor: KK Zadar

Slijedi naporan tjedan u kojemu će Zadrani odigrati četiri pripremne utakmice.

Roster košarkaškog kluba Zadar i službeno je bogatiji za trojicu igrača. Jednogodišnje ugovore potpisali su centri Filip Kraljević i Šime Špralja koji već neko vrijeme treniraju sa Zadrom, a novo ime je Amerikanac Nathan Taphorn koji je potpisao ugovor s probnim razdobljem, nakon kojega klub može aktivirati klauzulu produljenja.

 27-godišnji centar Filip Kraljević vraća se u Zadar nakon sezone u španjolskom prvoligašu Zaragozi.

- Drago mi je što smo se uspjeli dogovoriti s Filipom. Njegov potencijal je neupitan. Očekujem da će ući maksimalno motivirano u novu sezonu, pogotovo zato što nije bio zadovoljan prošlom sezonom u Španjolskoj. U kombinaciji s Krajinom na petici definitivno će predstavljati respektabilan par centara koji će nam, nadam se, donijeti solidne rezultate - poručuje trener Naglić.

Šime Špralja, 33-godišnji krilni centar, vraća se u Zadar nakon sezone 2004/2005. Nakon toga je igrao u redovima Splita, Širokog, češkog Nymburka, rumunjskog BC Timisoara, poljskog Trefl Sopota, talijanske Vanoli Cremone, francuskog Antibesa, da bi prošle dvije sezone nastupao za riječki Kvarner i šibenski Jolly.

- Špralja je do sada na treninzima zaista prednjačio po trudu i motivaciji. Zbog takvog pristupa, on je osoba koju treneri vole imati u momčadi, čovjek od povjerenja. Siguran sam da će nam biti od koristi i da će odigrati najbolje što može - dodaje Naglić.

Nathan Taphorn, pak, 23-godišnji je krilni igrač (201 cm) koji je protekle četiri sezone nastupao za sveučilište Northwestern. Ovo mu je prva europska avantura, a njegov dolazak očekuje se danas oko 15 sati, tako da bi ga struka na djelu mogla vidjeti već na poslijepodnevnom treningu.

- Taphorn nam se priključuje u pravo vrijeme, taman pred naš put za turnir u Italiju. To će u neku ruku možda otežati njegovu prilagodbu, ali očekujem da će kroz treninge i utakmice koje nas očekuju pokazati što zna.

Nakon pobjede protiv Splita (81-79), Zadru predstoji turnir u talijanskom Jesolu (08. i 09. rujna) gdje će u polufinalu odmjeriti snage s aktualnim prvakom Italije Reyer Venezijom, No, tijekom putovanja odigrat će još dvije pripremne utakmice.

- Tako je, prije turnira u Italiji, igramo sa Škrljevom u Rijeci i s Olimpijom u Ljubljani. Tako ćemo imati četiri utakmice u četiri dana. Bit će naporna i radna turneja, ali i korisna. Bez utakmica nema niti forme - zaključuje trener Naglić.