Hrvatska
Zadar dugo puhao za vrat Partizanu, na kraju je poražen s nerealnih -15

Zadar dugo puhao za vrat Partizanu, na kraju je poražen s nerealnih -15

Autor: Branko Tabak

Ključnom se pokazala završnica treće četvrtine iako je i nakon toga Zadar imao svoje šanse.

U utakmici 6. kola ABA lige košarkaši Zadra su doživjeli peti poraz. U Beogradu je bio bolji Partizan koji je slavio s rezultatom 78-63.

Iako rezultat sugerira nadmoć beogradske momčadi, tomu nije bilo tako. Zadar je bio ravnopravan protivnik 33 minute. Nakon nesportske pogreške Dangubića Carter je s tri pogođena slobodna bacanja doveo Zadar do zaostatka 60-56, a u napadu koji je uslijedio Bursać je promašio tricu.

Gordić potom povezuje dvije trice za 66-56. Zadrani snažnim zakucavanjem Onuakua smanjuju na 66-59, no sudac Vovk ovu atrakciju kažnjava tehničkom pogreškom i tako označava kraj zadarskim nadanjima. 

Ipak, rekli bismo da su se ključni trenuci izjednačenog susreta dogodili u završnici treće četvrtine kada nakon pogođenih slobodnih bacanja za zaostatak od 4 poena (50-46) na 2:40 do kraja dionice na klupu sjeda Dominik Mavra. Istovremeno se odmarao i osobnim pogreškama opterećeni Chinanu Onuaku. Bez ova dva ključna igrača, osovine momčadi koja je držala i rezultat i momčad u balasnu, Zadar je za propao u tren oka, a Partizan orišao na +10.  Dangubić i Paige su tricama povukli beogradku momčad prema prednosti uz koju je ruka do kraja susreta bila mirnija pa je Gordić vješto odagnao opisani posljednji pokušaj Zadrana za preokret u zadnjoj četvrtini.

Šteta, jer Zadar je izgledao dovoljno zrelo za dobar rezultat, a Partizan nimalo nije djelovao kao momčad koja napada gornji dom lige i Euroligu. 

Valja naglasiti da trener Zadra Veljko Mršić nije koristio usluge razigravača Eyasssua Workua što bi moglo značiti vrlo skori rastanak s ovim igračem i novu promjenu u sastavu. 

STATISTIKA UTAKMICE

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore