Hrvatska
Šezdeset minuta i 34 poena zadarske dice za uvjerljivu pobjedu nad Furnirom

Šezdeset minuta i 34 poena zadarske dice za uvjerljivu pobjedu nad Furnirom

Autor: Saša Ćirić Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

HT Premijer liga.

Zadar je u susretu 5. kola HT Premijer lige u dvorani Krešimira Ćosića svladao Furnir rezultatom 92-71.

Bio je to susret u kojem je domaća momčad vodila od prve do posljednje minute. Danijel Jusup je odlučio dati poštedu Luki Božiću, Marku Ramljaku i Antoniju Jordanu, dok je Karlo Žganec protekla dva dana imao crijevnu virozu te je određeno vrijeme proveo i na infuziji. Očekivano, u susretima s momčadima iz donjeg doma HT Premijer lige, povećanu minutažu dobiju mladi zadarski igrači. Startao je Antonio Sikirić, dok su s klupe svoje role odrađivali Maksim Matulina i Krševan Klarica. 

Možda bi bilo i nekakve rezultatske neizvjesnosti u prvom dijelu da se u jednom sudaru s Klaricom nije ozlijedio zagrebački Amerikanac Hollingsworth. Gostujuća klupa predvođena trenerom Jeronimom Šarinom je tražila osobnu pogrešku za mladog zadarskog šutera, ali suci taj kontakt nisu okarakterizirali kao nedozvoljen. Hollingsworthu je nastradala arkada i unatoč brzoj reakciji liječničke službe, nije se vraćao u igru. Do poluvremena je Zadar otišao na +13 (46-33), što se na kraju podiglo do konačnih +21 (92-71).

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Lakić (19 poena, 7 asistencija), Klarica (17 poena) i Sikirić (13 poena, 7 skokova), dok su kod gostiju prednjačili Bošnjak (14 poena, 10 skokova), Kalajžić (12 poena, 5 skokova) i Vidović (10 poena, 6 skokova).