Hrvatska
Dizelaški start i viša brzina u nastavku za sigurnu pobjedu Zadra nad Goricom, vratio se Božić i podijelio darove

Dizelaški start i viša brzina u nastavku za sigurnu pobjedu Zadra nad Goricom, vratio se Božić i podijelio darove

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Povratak domaćem prvenstvu.

Zadar je u 8. kolu HT Premijer lige na domaćem parketu svladao Goricu rezultatom 79-63.

Hrvatsko košarkaško prvenstvo se vraća u svoj uobičajeni ritam. Zadar i Gorica su dobili čast da otvore osmo kolo HT Premijer lige, a gosti su u Krešinu dvoranu došli s novim trenerom (dojučerašnjim asistentom Vladimira Krstića) Braslavom Turićem.

Danijel Jusup je uz želju da u ovom susretu (što lakše) dođe do bodova imao još jedan zadatak, a to je rekuperacija rekonvalescenta Luke Božića, Leona Šantelja i Sanija Čampare. I dok je Božić bio u statusu povratnika na teren, Šantelj i Čampara su utakmicu odgledali s tribine.

Kišno vrijeme nije spriječilo petstotinjak entuzijasta u naumu da posjete Višnjik. No, reprezentativna pauza je očito ostavila traga. Obje momčadi su muku mučile s protokom lopte, a podatak da su kombinirano u prvom poluvremenu ubacile tek četiri trice iz 27(!) pokušaja dovoljno govori o zahrđalosti nišanskih sprava aktera današnjeg susreta. Dodatan problem domaćinima stvorio se u ranoj fazi susreta jer se Antonio Jordano nakon jednog sudara u igri uhvatio za zapešće desne ruke. Na poluvremenu je Zadar imao +5 (35-30), što je Goričanima ostavljalo nadu u moguće iznenađenje na Višnjiku.

Uistinu, prve minute nastavka obilježavaju početničke greške košarkaša Zadra u samom prijenosu lopte u protivničku polovicu, što je dovelo do dvije kontre Goričana uslijed kojih je Jusup morao dovesti svoje igrače u red. Minuta odmora je rezultirala puno ozbiljnijim pristupom igrača u bijelim dresovima, a osobito inspiriran je u tim trenucima bio Božić, koji je na sebe preuzeo ulogu razigravača nakon i poput lokomotive vukao Zadrane u napadu. Do kraja treće četvrtine domaći su se odvojili na sigurnih +13 (59-46), koje su kroz četvrtu četvrtinu nadogradili na najviših +24 (73-49). Jusup je u posljednje tri i pol minute na parket poslao petorku Matulina-Zagoršak-Klarica-Sikirić-Njegovan, koji su razveselili navijače s nekoliko kvalitetnih poteza.

Najefikasniji u redovima Zadra bili su Drežnjak (15), Davis (12) i Ramljak (10), dok su kod Gorice prednjačili Majić (12), Nakić-Vojnović (11) i Batur (10). Luka Božić je ubacio 7 poena i podijelio čak 11 asistencija za 23 minute igre.