Hrvatska
Zadar i Cedevita Junior igraju preko reda, Ramljak izvan parketa barem dva tjedna

Zadar i Cedevita Junior igraju preko reda, Ramljak izvan parketa barem dva tjedna

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Trening na Novu

Košarkaši Zadra sutra u 19. kolu FAVBET Premijer lige gostuju u Zagrebu kod Cedevite Junior. Riječ je o utakmici koja je premještena na raniji termin u odnosu na ostale parove istoga kola, a kako je u prvom dijelu sezone na zahtjev Zadra došlo do zamjene domaćinstava, sada ulogu domaćina preuzimaju Zagrepčani. Utakmicu s dobro poznatim protivnikom najavljuje trener Danijel Jusup.

- Čeka nas prva utakmica nakon novogodišnjih praznika. Mi smo 1. siječnja počeli s treninzima da dođemo na utakmicu što spremniji. Važna nam je kao svaka druga utakmica, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat da zadržimo ovu poziciju na tablici, kaže Jusup.

Zadar će na put morati bez kapetana Marka Ramljaka, koji je na prethodnoj utakmici pretrpio distorziju kosti lijeve potkoljenice te će izvan parketa biti najmanje dva tjedna. Zadar je mirovao u blagdanskom prijelaznom roku, no domaćini su bili aktivni: nakon što je u Split otišao Vito Kučić, narančaste je pojačao Austin Luke, dosadašnji igrač FMP-a.

- Cedevita Junior je momčad koja je dobro pokrivena na svim pozicijama. Mladi su, imaju talenta, igraju brzu košarku, a i pojačali su se igračem koji je igrao ABA ligu. Ne očekuje nas nimalo lagana utakmica. Ključ će biti zadržati fokus i dati maksimum kao u svakoj utakmici da bi došli do pozitivnog rezultata, kaže Dario Drežnjak.

Susret se u Domu sportova igra u srijedu od 19 sati.

Standings provided by Sofascore