Hrvatska
Zadar i Cibona preko Cedevite Junior i Medveščaka izborili finale kadetskog PH

Zadar i Cibona preko Cedevite Junior i Medveščaka izborili finale kadetskog PH

Autor: KK Zadar

Završnica u Jazinama

Nakon U13 izdanja Završnog turnira Prvenstva Hrvatske na red su došli stariji suigrači, oni do 17 godina. Pobjede i plasman u finale ostvarili su Zadar, pobjedom protiv Cedevite Junior 106:84 (24:21, 37:27, 22:9, 23:27), i Cibona pobjedom protiv Medveščaka 95:76 (27:17, 26:26, 23:24, 19:9).

Zadar je protiv Cedevite Junior, koja je nažalost u Zadar stigla bez dvojice igrača među kojima je i kapetan Tonko Škugor, upisao pobjedu serijom koja je počela u drugoj četvrtini, a prelila se i u treću. Zadar je predvodio Luka Bičić s 23 koša i 10 asistencija, 16 je ubacio Šime Grbin dok je 15 i 9 skokova imao Krešimir Marić. Kod gostiju iz Zagreba, Dorijan Ivanovski ubacio je 26, a Niko Pavković imao je 15.

Marko Trninić, trener Zadra: “Čestitam momčadi Cedevite na sjajnom otporu kroz cijelo prvo poluvrijeme i dobru igru s obzirom na ozljede koje su im se desile. Drugo poluvrijeme moji momci krenuli su stiskati u obrani kako smo željeli i brzom košarkom stigli smo do finala. Čestitam mojim momcima, sad je vrijeme da se odmorimo i spremimo za finale protiv koga god budemo igrali.”

Nenad Kukić, trener Cedevite Junior: “Čestitam momcima Zadra na zasluženoj pobjedi. Držali smo dobar otpor do prvog poluvremena te je Zadar u drugom poluvremenu stisnuo u obrani te su nas natrčali i zasluženo slavili i plasirali se u finale. Mojim momcima čestitam na otporu i idemo se spremiti za borbu za treće mjesto. “

Drugo polufinale donijelo je utakmicu između Cibone i Medveščaka, koja je usprkos Ciboninim odlascima na 10-ak poena prednosti, sve do zadnje dionice bila otvorena međutim “Vukovi” su “Medvjede” ostavili na svega devet poena u zadnjoj dionici i priči ovog susreta tu je bio kraj. Po očekivanjima, dvojac Bruno Bubalo (32 koša, 9 skokova i 9 asistencija) i Borna Katanović (28 koševa i 9 skokova) bio je najbolji dok je kod Medveščaka prednjačio Luka Santiago Stojić koji je imao 28 koševa, 7 skokova i 6 asistencija, a Gabriel Kuzmić zabio je 13 uz 12 skokova.

Luka Kralj, trener Cibone: ‘Prije svega krenut ću s čestitkama svojim dečkima na pobjedi i plasmanu u finale kadetskog prvenstva države. To je uvijek posebna čast i nagrada za cijelu sezonu, međutim, isto tako kada se dođe na završnicu sve ekipe žele najviše ciljeve te daju ono najbolje od sebe. Bez obzira na priče o favoritima i individualnoj kvaliteti, niti jedna utakmica nije lagana. Iza nas je jedna izuzetno fizička utakmica, i s te strane čestitke igračima što su u trenutku kada smo izgubili ritam, uspjeli uspostaviti kontrolu. Sjajna izvedba prije svega Brune Bubala, ali i svih ostalih igrača. Čestitam ekipi Medveščaka na sjajnoj borbi, moram izdvojiti izuzetnog individualca Stojića. Oni su odlična ekipa i želim im sreću u utakmici za treće mjesto, a nama da se odmorimo i pripremimo te damo sve od sebe kako bi bili najbolji u sutrašnjem finalu od svih utakmica u ovoj sezoni.’ 

Matija Brkljačić, trener Medveščaka: “Čestitam obje momčadi na dobroj utakmici. Cibona je od početka krenula kao favorit, a mi smo pružali otpor koliko smo mogli i na kraju se osjetila ta razlika u kvaliteti koja je bila objektivna.”


Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar