Hrvatska
Regija
Zadar i dalje bez pobjede u Laktašima, Igokea slavila i jedanaesti put

Zadar i dalje bez pobjede u Laktašima, Igokea slavila i jedanaesti put

Autor: Sport 023 Photo: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Košarkaši Zadra poraženi su i jedanaesti put u isto toliko gostovanja kod Igokee.

Ni ove sezone Zadrani nisu uspjeli probiti led u Laktašima te su u 22. kolu ABA lige poraženi rezultatom 79:67. Premda je prvo poluvrijeme odavalo dojam da bi utakmica mogla biti neizvjesna do samoga kraja, Igokea je u nastavku bez problema došla do pobjede, piše Sport023.

Na krilima raspoloženog dvojca Carter-Thompson, Zadar je nakon prvih deset minuta igre imao +4,19:23, da bi se na poluvrijeme otišlo u potpunom egalu, 37:37. U trećoj četvrtini je Igokea preuzela kontrolu nad rezultatom, ali je u 28. minuti i dalje bilo samo jedan razlike, 53:52. Međutim, tada su Waller tricom i Fundić s četiri vezana poena odveli domaće na +6 uoči posljednjih deset minuta igre, što je ujedno bio i temelj da se utakmica prelomi.

Fundić je na isti način otvorio i četvrtu četvrtinu, nadovezao se Radanov i u "tren oka" razlika je otišla na +13, 67:54. Čarter je tricom pokušao vratiti nadu, ali kada su iza linije 6,75 pogodili i Robinson i Vulić, Igokea je u 38. minuti otišla na najvećih +18, 77:59. Kroz taj šuterski segment se uvelike može promatrati i cijela utakmica, jer domaći su trice šutirali 11-25, a gosti skromnih 6-26.

Sve u svemu poprilično bezbolan poraz za momčad koju je i večeras, u odsustvu Vladimira Anzulovića, vodio Srđan Helbich. Zadar ostaje na sedam pobjeda (ovo mu je bio 13. poraz), dok je Igokea ubilježila svoju 12 pobjedu u regionalnom natjecanju.

Najefikasniji u pobjednički redovima bio je Marko Jošilo sa 17 poena, dok je Antabia Waller postigao 15 (trice 5-9). Kod Zadra po 16 su zabili Justin Carter i Trevor Thompson, 13 Martin Junaković, a 11 Dario Drežnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore