Hrvatska
Zadar i Danijel Jusup šesti puta sklopili "brak"

Zadar i Danijel Jusup šesti puta sklopili "brak"

Autor: Teo Cilar Photo: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Zadarski stručnjak vratio se na užarenu klupu.

Kako javlja službena stranica KK Zadar, Danijel Jusup po šesti puta sjesti će na klupu Zadra kao glavni trener. Danijel je prošle sezone vodio ekipu Širokog do polufinala NLB ABA 2 Lige u kojem su njegovi momci poraženi od ekipe MZT Skopje. Što se tiče Lige za prvaka Prvenstva BiH, završili su kao druga ekipa s tek bodom manje od Igokee m:tel, a u finalu Kupa Mirze Delibašić Igokea je opet bila bolja od ekipe Širokog. 

Popularni ‘Jupe’ u Zadru je osvojio ABA ligu (o.a. 2003 Goodyear liga), te svima nam posebno drag Kup Krešimira Ćosića čak tri puta (1998, 2003, 2020). Od individualnih nagrada dva puta je proglašen za najboljeg trenera u Hrvatskoj, 1998. i 2003. godine. 

Jusup je u fazi u kojoj se Klub trenutno nalazi idealno rješenje s obzirom na to da je njegova ideja postepena gradnja konkurentnog Kluba sastavlienog od igrača iz omladinskog pogona, a to je i ideja samoga Kluba. Denis Pleslić, sportski direktor Zadra o dolasku Jusupa rekao je: ‘S obzirom na situaciju u kojoj se Klub nalazi, odlučili smo se na potpisivanje trenera koji je najpogodniie rješenje da kroz dulji vremenski period izgradimo sustav koji će biti prvenstveno konkurentan u rezultatskom smislu, a s time i stabilan uz proizvodnju igrača iz vlastitog omladinskog pogona.’

Sada, kada je klub konačno odredio tko će biti trener, može se krenuti u slaganje rostera za iduću sezonu. Ugovor između Jusupa i kluba je višegodišnji.