Hrvatska
Seniorski debi Jure Planinića u rutinskoj pobjedi Zadra

Seniorski debi Jure Planinića u rutinskoj pobjedi Zadra

Autor: Paulo Sarić

Pauza je iskorištena – radno.

Zadarski su prvoligaši neradnu subotu iskoristili da odigraju međusobnu prijateljsku utakmicu kako ne bi ispali iz forme. Naime, Zadar je ovaj vikend slobodan, dok će Jazine tek u utorak odmjeriti snage protiv Cedevite pošto hrvatski prvak sutra igra drugi susret polufinala doigravanja regionalne lige. Stoga su se treneri dogovorili da odigraju zatvoreni dvoboj na Višnjiku u kojemu je na koncu slavio Zadar rezultatom 70-86.

Domaćini su nastupili bez kapetana Šime Špralje, dok je Žuta podmornica bila oslabljena ne igranjem Remija Barryja i Tea Petanija, no „gosti“ su se i u takvom sastavu dobro držali sve do sredine druge dionice. Naglićevi su momci iskoristili ogled za uigravanje taktičkih varijanti pred završetak sezone pa su se tek krajem prvog poluvremena odvojili na dvoznamenkastu prednost.

U prijateljskom susretu lišenom prevelikih uzbuđenje Mislav Brzoja je u jednom trenutku stao na nogu protivničkog igrača i zabrinuo svog trenera, no ubrzo se vratio na parket pa izgleda da je ozljeda bila lakše prirode. Na odmor se otišlo s 35-46 za Zadar koji je u nastavku podignuo intenzitet obrane i krenuo u seriju 4-16 čime je prelomio utakmicu. Naglićevi su igrači limitirali Bujasove momke na manje od deset poena u trećoj četvrtini te smo do kraja gledali jači trening u kojemu su priliku dobili i igrači s klupe pa je prvi puta u bijelom dresu u seniorskoj konkurenciji zaigrao i mladi Jure Planinić.