Hrvatska
Regija
HVALA TI ABA: Hrabra Igokea nosi pobjedu s Višnjika, sudačka trojka održala lekciju iz košarke i bontona

HVALA TI ABA: Hrabra Igokea nosi pobjedu s Višnjika, sudačka trojka održala lekciju iz košarke i bontona

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Slaba je ABA.

Igokea je u susretu 23. kola na Višnjiku svladala Zadar rezultatom 67-68.

Hvala ti mama za svaku stvar, čak i za koji udarac ljut... Stariji čitatelji sjetit će se stihova prekrasne pjesme Dubravke Jusić. Svi smo se bar jednom u životu pronašli u ovim stihovima, shvativši s vremenskim odmakom kako su čak i kazne dio odgoja u kojem na teži način shvaćamo kako je to za naše dobro.

U trenucima kada čitate ovaj tekst, jasno, već znate rezultat, kao i sve popratne događaje oko ove utakmice, a usto imate i vlastiti sud o cijelom događaju. Zloglasna zadarska publika je od prve minute namjerno stvarala buku kojom je na nesportski način pokušavala izbaciti iz igre gostujuću momčad. Nakon punih sedamnaest minuta igre vrijedni i iznad svega pošteni sudački tercet Obrknežević-Juras-Pecelj je napokon odlučio reći dosta! Počelo je s micanjem jednog podivljalog navijača s južne tribine, makar nije išlo lako, tog snažnog mladića su morali nagovarati i (čak i fizički) odstranjivati i organi reda. Nakon nekoliko minuta prekida, utakmica se nastavlja. Punih dvanaest sekundi igre je bilo dovoljno za novi incident. Ničim izazvana, zadarska publika se okreće kontra dobrohotne sudačke trojke, što eskalira u festival gađanja. Najkraći kraj je u cijeloj priči izvukao domaći strateg Danijel Jusup, koji je pogođen tvrdim predmetom. Hrabra sudačka trojka se povlači u svlačionicu i sa sigurne udaljenosti poručuju kako ne namjeravaju nastaviti s utakmicom ukoliko se tribine ne isprazne. To je bio pravi potez, nakon prekida se moglo uživati u pravoj košarkaškoj atmosferi, pomalo podsjetivši na lijepo pandemijsko razdoblje kada je igra bila lišena ovakvog divljaštva. Naravno, tu je i edukativni element kazne, udarac ljut Urošev, a i od dva Marka. Možda će sada napokon povampirena zadarska publika naučiti ponašanju na košarkaškoj utakmici, po uzoru na profinjene navijače Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, pa i male simpatične Igokee. U nastavku utakmice, što je po povratku na teren iznosilo dvije minute i 45 sekundi prvog i punih dvadeset minuta drugog dijela mogli smo uživati u škripi tenisica i dijalozima igrača s trenerima. KK Zadar će, jasno, biti kažnjen, makar bi pravedno bilo i da svaka osoba koja je danas bila u dvorani odleži bar koju godinu u zatvoru te uplati nekoliko meleona dinara u blagajnu ABA lige kao odštetu za konstantno rušenje njenih tekovina bratstva i jedinstva.

Prekrasna atmosfera u dvorani Krešimira Ćosića (Foto: Zvonko Kucelin - KK Zadar)

Ah da, utakmica. Igokea je ostvarila pobjedu.

Prvi strijelac gostiju bio je Nikola Tanasković (23 poena, 10 skokova), Nenad Nerandžić je također bio dvoznamenkast (12 poena, 6 skokova). Kod Zadra najistaknutiji pojedinac bio je Luka Božić (18 poena, 8 skokova, 9 asistencija), Karlo Žganec je ubacio 11 poena uz 5 skokova, Arijan Lakić 10 poena i 5 skokova.

Ipak, najbolji akteri utakmice su bez ikakve sumnje bili košarkaški prosvjetitelji i dobročinitelji Uroš Obrknežević, Marko Juras i Marko Pecelj. Hvala Vam na lekciji iz košarke i bontona, gospodo!