Hrvatska
Regija
Zadar ima viroznih, ali i svoj cilj, Jusup se obratio navijačima: Kada smo kao jedan...

Zadar ima viroznih, ali i svoj cilj, Jusup se obratio navijačima: Kada smo kao jedan...

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Studentski centar u utorak u dvorani Krešimir Ćosić

Košarkaši Zadra u utorak u 15. kolu AdmiralBet ABA lige igraju važnu utakmicu protiv SC Derbyja iz Podgorice. Obje momčadi u krugu su onih koje se bore za ulazak među osam najbolji i poziciju u play offu i svaka pobjeda u međusobnim susretima dvostruko će vrijediti. Nakon velike pobjede protiv Partizana Mozzart Beta i dobrog otpora Budućnosti VOLI, stiže momčad s kojom se „može igrati“, pa navijači očekuju nove bodove. Svjesni su toga i igrači Zadra i trener Danijel Jusup.

- Studentski centar je momčad sastavljena od nekoliko iskusnijih i dosta mladih igrača koji su u ozbiljnom programu. Forte im je tranzicija, jako dobro trče u leđa što znači da naša defenzivna tranzicija mora biti dobro postavljena. Svestrani su, mogu napasti iznutra, izvana, iz pick&rolla. Otišao im je Kamenjaš, ali otvorio se prostor za Ivišića kojega, s obzirom na njegovu visinu i pokretljivost, nije lako braniti. Očekuje nas zahtjevna utakmica, pripremamo se maksimalno koliko možemo, vjerujemo da ćemo ju spremni dočekati, kaže Jusup.

Problem predstavlja viroza koja se uvukla u momčad, pa izostanak ozlijeđenog Marka Ramljaka, čini se, neće biti jedini.

- Ramljakov oporavak od ozljede će još potrajat. Imamo problema s virozama, vjerojatno neće igrati ni Mekić, a još jedan igrač ne trenira. Pozivam navijače da nas podrže, bitna nam je njihova podrška, kada smo kao jedan možemo se nečemu nadati.

Ima li Zadar imperativ pobjede s obzirom da se radi o borbi za play off?

- Naš cilj je opstanak u ligi, a ambicija dobiti svaku utakmicu. Kad tako razmišljamo, onda se možda otvori i prostor za doigravanje.

Jusup je prokomentirao i dobre rezultate hrvatskih klubova u regionalnom natjecanju.

- Moram reći da me Cibona iznenadila, s obzirom da su mijenjali momčad, čak i u pripremnom razdoblju se to vidjelo. Split ima nespornu kvalitetu, bilo je vremena kada će se posložiti i početi pobjeđivati.

U prvom dijelu sezone Derby je pred svojim navijačima pobijedio 88:75. Najbolji pojedinac utakmice bio je Kenjan Kamenjaš, koji je u njoj imao 14 poena i čak 12 skokova uz valorizaciju 31. Kamenjaša više nema, a nastup protiv Zadra odradio je u prošlom kolu, sada u sastavu Budućnosti VOLI.

- Drugačije je kada igramo na domaćem terenu, s našim navijačima. Jedva čekamo igrati utakmicu, nedostajalo nam je to nakon Budućnosti. SC Derby se promijenio, ali i dalje je to jedna dobra momčad, s velikom rotacijom, dobrim igračima, dobrim trenerom koji im je došao. Imaju dobre rezultate, ali mi ćemo se spremiti za njih, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz prijenos na Areni Sport 1.