Hrvatska
Zadar iz Kostrene donosi pobjedu, umjetnički dojam se ne boduje

Zadar iz Kostrene donosi pobjedu, umjetnički dojam se ne boduje

Autor: KK Zadar Photo: KK Depolink Škljevo

Zadrani ostaju na vrhu

Košarkaši Zadra večeras su u 23. kolu FAVBET Premijer lige na gostovanju slavili kod DepoLink Škrljeva rezultatom 73:87 (15:18, 21:20, 19:26, 18:23). Iako je plan trenera Danijela Jusupa bio zasigurno odmoriti neke igrače zbog napornog ritma utakmica, petorka Lakić, Mekić, Božić, Mazalin i Davis, koja je istrčala na parket, nije se uspjela odvojiti u početnim minutama utakmice te je čak i uz angažman Drežnjaka i Žganeca neizvjesnost trajala sve do posljednje četvrtine. Na kraju se za Zadrane pišu bodovi, a umjetnički dojam pisat će se u nekoj drugoj utakmici.

STATISTIKA

Prve tri minute igre pripale su domaćinima, koji su poveli 6:2. Zadrani su se brzo pribrali i serijom 16:2 došli u vodstvo 8:18.  Škrljevčani su uspjeli odgovoriti ovom naletu, Bart pogađa tricu, a dojučerašnji igrač Jazina Filip Krajina postavlja konačni rezultat prve četvrtine 15:18. U drugoj dionici krenulo je Drežnjaka, koji je pogodio dvije trice, a zatim i poen uz dodatno slobodno bacanje. Dva uspješna napada povezao je Božić, na parket je istrčao i Ramljak, ali domaćini se nisu dali lomiti te su minutu i pol prije odmora došli do izjednačenja 36:36. Imali su dva napada za dolazak u vodstvo, no zadnju riječ imao je Mekić i Zadru sačuvao barem minimalnu prednost.

Ono što su Škrljevčani propustili napraviti u prvom poluvremenu, uspjeli su u prvom napadu drugog: Stanojević je pogodio tricu za vodstvo 39:38. Šteta je sanirana s nekoliko brzih poena iz kontri, opet je Žganec ubacio važnu tricu i slobodna bacanja, a raspoloženi Lakić iz jedne od brojnih kontri prvi put donosi +10 (50:60).  Pet minuta posljednje četvrtine domaćini su stigli samo jednom do ubačaja iz slobodnih bacanja, potpisavši si tako „smrtnu presudu“. Nije Zadar briljirao večeras, ali uz tri trice Drežnjaka došao je do prednosti 57:73, koju više nije mogao ispustiti.

Drežnjak je na kraju bio najbolji igrač utakmice s 26 postignutih poena uz šut za tricu 7-11. Blizu mu je po učinku bio Lakić, koji je 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije pridružio i 4 ukradene lopte. U skupini dvoznamenkastih bio je još Mazalin, također s 14 poena. U domaćoj momčadi najefikasniji je bio Hollowell s 14 poena.


Standings provided by Sofascore