Hrvatska
Zadar izborio majstoricu, policija opet na tribinama

Zadar izborio majstoricu, policija opet na tribinama

Autor: Branko Tabak

Zadar se oporavio nakon teškog poraza od Cibone u prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske i u uzvratu na Višnjiku slavio 68-56.

Zadar se oporavio nakon teškog poraza od Cibone u prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske i u uzvratu na Višnjiku slavio 68-56. Zadrani su tako izborili majstoricu koja se igra u četvrtak u Zagrebu.


Nakon izjednačenog prvog poluvremena Zadar je u nastavku krenuo silovito i nakon trice Jakova Vladovića stigao do 11 poena viška (48-37) u 27. minuti. Cibona do ulaska u zadnju četvrtinu stigla do 52-47, u dobroj mjeri zahvaljujući i pogreškama domaćina.

Luka Žorić držao je svoju momčad do 54-52. Uslijedila je serija Zadra 7-0 koju je započeo raspoloženi Ivan Ramljak, nastavio ukradenom loptom i košem neumorni Jakov Vladović, a završio tricom začetnik serije Ramljak. Nakon tih 61-52 u 37.minuti Cibona se više nije uspjela vratiti u igru.

Ivan Ramljak je postigao 20 poena uz 8 skokova i bio je prvo ime susreta.

Pre kraj susreta u Tornado sektoru ponovno je intervenirala policija. Nastala je gužva na tribinama, dio pripadnika Tornada se preselio iza koša, odakle im je odavno želja pratiti utakmice Zadra.


Šibenik je u podnevnoj utakmici u Trnskom pobijedio 96-123 i s 2-0 se plasirao u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Domaćini su imali velike prigovore na suđenje, a sve je kulminiralo isključenjem trenera "mrava" Danijela Jusupa.